Brood & banket

Brood & banket

In de bakkerijsector draait alles om vakmanschap en creativiteit. Of je nu gaat werken in de kleine bakkerij op de hoek of in een grootschalige, industriële bakkerij, de kennis van en liefde voor het vak zijn belangrijk. Je bent vooral bezig met het maken van allerlei soorten bakkerijproducten, zoals brood. Als patissier maak je lekkere producten zoals gebakjes. Maar je doet ook het fijnere werk, zoals het versieren van taarten.

Karaktereigenschappen

Je bent creatief en je kunt goed met mensen omgaan. Vaak is de werkruimte bij een ambachtelijke bakkerij verbonden met de winkel. Daar heb je dus veel contact met de klanten. Je kunt ook terecht bij de afdeling patisserie van een hotel. Daar maak je lekkere producten zoals appeltaarten en gebakjes. Maar je doet ook het fijnere werk, zoals het versieren van taarten. Het is in dit beroep belangrijk dat je netjes en schoon kunt werken.

 

Werken in de bakkerij?

Wil jij weten of de Bakkerij iets voor jou is? Test je basiskennis! 

Maak de test