Patisserie

Patisserie

Patisserie

Patisserie, oftewel banket, is het bereiden van zoetigheden zoals taarten, petit fours, macarons en eclairs. Ze zien er vaak uit als kunstwerken, zijn mooi gedecoreerd met marsepeinen bloemen, crème of chocolade. Ze zijn een traktatie voor zowel je mond als het oog. Het gaat om smaaknuances, verfijning van de versieringen en er komt een grote mate van creativiteit van de patissier, de banketbakker, bij kijken. Als dat allemaal klopt heb je een top patisserie-product.

Karaktereigenschappen

Persoonlijke eigenschappen als gastvrij en behulpzaam zijn erg belangrijk in deze functie. Je moet het leuk vinden om samen met andere mensen te werken en je vindt het niet erg om anderen te helpen. Daarnaast krijg jij energie van creatief met zoetigheden bezig zijn, en werk je hygiënisch. 

Opleidingen en trainingen

Albeda Horecacollege - locatie Rotterdam Rosestraat
Albeda Horecacollege - locatie Rotterdam Rosestraat

Patisserie

Prijs:
Bekijk website
Locaties:
Rotterdam
Duur:
Bekijk website

Werken in de bakkerij

Wil jij weten of de Bakkerij iets voor jou is? Test je basiskennis! 

Maak de test