Beroepen en diploma's

Beroepen in de horeca

Wil jij (misschien) een horecaopleiding of -cursus gaan volgen en je (verder) ontwikkelen? Hieronder vind je de verschillende vakgebieden in de hospitalitybranche. Als je op een vakgebied klikt, krijg je meer informatie over het vakgebied en lees je welke karaktereigenschappen je nodig hebt bij het vak. Daar vind je ook alle opleidingen en cursussen waar je uit kunt kiezen. Via de zoekbalk op de homepage kun je ook gelijk naar een opleiding of cursus zoeken. 

Nog aan het oriënteren?
Ben je nog niet zo ver en weet je nog niet precies welke richting je op wilt? Test dan je basiskennis door middel van de korte testjes op passie.horeca.nl. Deze testjes vind je onderaan elke pagina. 

SVH-erkend
Zie je het SVH-erkenningslogo bij de betreffende opleider staan? Dan betekent het dat deze opleider met deze opleiding SVH-erkend is, waardoor je verzekerd bent van de hoogste kwaliteit opleiding!

NLQF
Het Nederlands Kwalificatieraamwerk NLQF maakt duidelijk op welk niveau iemand leert of functioneert in Nederland of in een ander Europees land. Door de koppeling met het EQF (European Qualification Framework) is het mogelijk om kwalificaties ook internationaal met elkaar te vergelijken. Meer informatie over NLQF en de inschaling van SVH kwalificaties vind je hier.