Keuken

Keuken

In de keuken werk je natuurlijk met etenswaren. Het is dan ook belangrijk dat je het leuk vindt om creatief met etenswaren bezig te zijn. In bijna alle horecagelegenheden zijn er mensen in de keuken nodig. Denk aan een chic sterrenrestaurant, een eetcafé of een bejaardentehuis. Je houdt je vooral bezig met het (voor)bereiden van gerechten, opmaak van gerechten, menu samenstellen en inkoop van ingrediënten of producten.

Karaktereigenschappen

Creativiteit kan een belangrijke eigenschap in de keuken zijn, bijvoorbeeld bij het samenstellen van het menu. In sommige keukens is het echter van belang dat je werkt volgens vaste procedures. Het ligt er dus aan wat het beste bij jou past. Je hebt oog voor detail en je werkt ordelijk en overzichtelijk, ook bij de overdracht van werkzaamheden. Daarnaast is het belangrijk dat je stressbestendig bent: onder moeilijke omstandigheden of hoge werkdruk kun jij kalm/rustig blijven en doelgericht blijven werken. Verder toon je inzet en ben je bereid alles aan te pakken en pas te stoppen wanneer het werk klaar is.

 Test je basiskennis

Werken in de keuken?

Wil jij weten of de Keuken iets voor jou is? Test je basiskennis! 

Maak de test