HACCP/Allergenen

HACCP/Allergenen

HACCP

Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Wil je de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een stap vóór blijven? Volg dan een cursus HACCP en zorg voor een optimale hygiëne en voedselveiligheid in je bedrijf. Je leert hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. 

Allergenen

Het is voor iedere horecaondernemer wettelijk verplicht om volgens de zogenaamde Allergenendeclaratie te werken. Alle bedrijven die voeding en/of drank bereiden, moeten informatie verstrekken aan gasten over de aanwezigheid van allergenen in verpakte producten en in niet-verpakte producten. Als je geen goed allergenenbeleid voert, ben je mogelijk niet meer verzekerd bij eventuele letselschade of aansprakelijkheidsstelling. In een cursus leer je hoe je je gasten moet informeren over de aanwezigheid van allergenen in je voedingsmiddelen en in je gerechten en hoe je dit schriftelijk moet vastleggen in je voedselveiligheidsplan.

Maak de test Allergenen

Maak de test HACCP

Welke opleidingen kun je volgen

Werken in de bediening

Wil jij weten of de Bediening iets voor jou is? Test je basiskennis! 

Maak de test