IJs
IJs
In een ambachtelijke ijssalon wordt het ijs dat verkocht wordt, zelf gemaakt. Wat je voornamelijk doet, is ijssoorten en -smaken bereiden op basis van de recepten die in het bedrijf zijn vastgesteld en soms ook op basis van je eigen recepten. Ook sta je vaak achter de counter om het ijs wat je zelf gemaakt hebt, te verkopen. Je adviseert gasten en neemt bestellingen op. Je maakt ijsbestellingen klaar en serveert deze uit. Je probeert er altijd een optimale beleving van te maken voor je gasten. Ook reken je af en ruim je op.
Karaktereigenschappen
Je stelt je flexibel op door de onvoorspelbaarheid en de onverwachte werkdruk, zeker als het opeens heel mooi weer wordt. Gastvrijheid is natuurlijk belangrijk, want voor je gasten doe je alles. Gasten van een ijssalon hebben bijna nooit slechte zin. Jij bent dan ook een vrolijk en enthousiast persoon. Verder werk je hygiënisch en ben je stressbestendig. Ook als het hartstikke druk is, kun je vriendelijk blijven.
Welke opleidingen kun je volgen
Werken als ijsbereider?
Wil jij weten of IJsbereider iets voor jou is? Test je basiskennis!