Leermeester

Leermeester

Leermeester

Leermeesters zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van jonge medewerkers in de horeca. Als leermeester begeleid, beoordeel en leid je de vakmensen van morgen op. Je kunt zowel nieuwe medewerkers als leerlingen werven, selecteren, introduceren en inwerken. Je weet hoe je ze het beste kunt stimuleren om zichzelf te blijven ontwikkelen. Ook het bespreken van het begeleidings- en opleidingstraject heb je goed onder de knie. Om leerlingen te mogen begeleiden moet je officieel leermeester zijn en dus in het bezit te zijn van het diploma SVH Leermeester.

Leermeester+

Als SVH Leermeester+ ga je nog een stap verder en leer je om het beste uit jouw medewerkers te halen. Dat doe je door jouw medewerkers niet alleen op de werkvloer op te leiden maar ook door ze officieel te beoordelen en te certificeren met de SVH Praktijkbewijzen. Hiermee maak je jouw eigen praktijkopleiding in het bedrijf. Voor jou verdieping van je vak en meer verantwoordelijkheid, voor jouw medewerkers doorgroeimogelijkheden en voor de horeca het behoud van vakbekwame medewerkers.

Karaktereigenschappen

Om anderen te begeleiden en te weten waar ze met hun carrière naar toe willen is het handig om je goed te kunnen inleven in de ander. Ook is het van belang dat je zelf ook leergierig bent en altijd open staat om nieuwe dingen te leren. Leidinggevende skills zijn natuurlijk belangrijk, denk aan het delegeren van taken en het geven van constructieve feedback aan leerlingen. Als laatste beschik je over een groot verantwoordelijkheidsgevoel omdat jij het allerbeste uit je collega’s en leerlingen wilt halen.

Opleidingen en trainingen

Werken als leermeester?

Wil jij weten of Leermeester iets voor jou is? Test je basiskennis! 

Maak de test