Bakkersassistent

Bakkersassistent

Bakkersassistent

Bakkersassistent is een instapfunctie. Dit betekent dat je veel leert en ervaring opdoet in de bakkerij. Je werkt meestal in een brood- of banketbakkerij, maar soms ook bij de patisserie van een hotel.

Als bakkersassistent help je mee met het maken van brood en banket. Je verzamelt ingrediënten en materialen en helpt met eenvoudige producten voorbereiden en afwerken, zoals bijvoorbeeld het vullen van roombroodjes en appelflappen. Ook help je met het verdelen, kneden en vormen van deeg. Je vet bakblikken in en zorgt dat het deeg klaar is om te rijzen en te bakken.

Verder werk je met machines, bijvoorbeeld om deeg te kneden of grondstoffen te mengen. Het is belangrijk dat je werkplek altijd opgeruimd en schoon is, voordat je aan een nieuwe taak begint.


Karaktereigenschappen

Je bent een vroege vogel. Je werkt schoon en netjes en vindt het leuk om mensen blij te maken met lekkere producten.

NLQF

De opleiding SVH Bakkersassistent is ingeschaald op NLQF niveau 1. Meer informatie over NLQF vind je hier.

Opleidingen en trainingen

Werken in de bakkerij

Wil jij weten of de Bakkerij iets voor jou is? Test je basiskennis! 

Maak de test