Voor verenigingen

Wat gaaf dat jullie als vereniging mee hebben gedaan!

De eerste editie van de actie Ga voor gaaf, ontdek de horeca! was een groot succes. Horecabedrijven opende op 17, 18 en 19 maart 2023 haar deuren voor de jongste generatie.

Verenigingen, scholen, ouders en opa’s en oma’s met de kleinkinderen konden tijdens de actie ervaren hoe gaaf het is om later in een horecabedrijf aan de slag te gaan.

Ga voor gaaf, ontdek de horeca! 

Begin 2023 lanceerde Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) het kinderboek voor én over de horeca: Saffraan & Sjalot. Broer en zus gaan in de vakantie meehelpen in het restaurant van hun ouders, het Zwarte Schaap. Saffraan helpt in de keuken en Sjalot in de bediening.

Net als Saffraan en Sjalot konden kinderen tijdens Ga voor gaaf, ontdek de horeca! aan de slag in de horeca. Ze hebben geholpen met mise-en-place, serveren, bereiden en zelfs met afruimen. Ze hebben op een leuke en actieve manier kennis gemaakt met de sector. Na afloop van de actie kregen de kinderen het boek Saffraan en Sjalot mee naar huis.

Heb jij met jouw vereniging niet meegedaan met de actie, maar wil je alsnog iets leuks organiseren om kinderen kennis te laten maken met de horeca? Laat je dan inspireren door Ga voor gaaf, ontdek de horeca! en zet zelf een leuke actie op in samenwerking met een horecabedrijf in de buurt!

Direct naar: 

Hoe doe ik mee als vereniging?

Over Saffraan & Sjalot

 

 

Doe mee als vereniging

Hoe kan je als vereniging meedoen?

De actie ga voor gaaf heeft plaatsgevonden op 17, 18 en 19 maart 2023.

In 2024 organiseren we de tweede editie van ‘Ga voor gaaf, ontdek de horeca!’. Meer informatie over deze editie zal later gecommuniceerd worden.

Wil je als vereniging toch nog iets leuks organiseren ondanks dat de actie als heeft plaatsgevonden of kun je niet wachten tot volgend jaar? Laat je inspireren en organiseer in samenwerking met een horecabedrijf zelf op een ander moment een leuke activiteit om kinderen alsnog kennis te laten met de mooie horecabranche.

 

 

 

 

 

 

Saffraan & Sjalot

Een uniek boek voor én over de horeca!

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en het personeel, alles is hier bijzonder.

Saffraan heeft net als zijn vader en voorvaderen "de gave van smaak" en ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap en snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van.

Maak samen met Saffraan en Sjalot de meest geweldige avonturen mee in en om restaurant het Zwarte Schaap. Saffraan & Sjalot is geschreven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het boek (met 200 pagina's) staat vol inspirerende verhalen en echte recepten!

Het boek is exclusief te koop in de verschillende Nederlandse horecabedrijven voor €15,00. Het horecabedrijf koopt het boek tegen kostprijs in voor €5,00 bij SVH. Door de aankoop van het boek wordt de horecaondernemer die het boek verkoopt gesteund. Om de verkoop te stimuleren bevat elk boekenpakket verschillende kleurplaten en 5 tafelkaarten waar duidelijk op staat dat €10,00 van de verkoopprijs voor de ondernemer is die het boek verkoopt.

Bekijk inkijkexemplaar

Meer over Saffraan & Sjalot

Dit is een initiatief van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)

Ontdekken wie wij zijn? Kijk op svh.nl.

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Meld je aan voor de SVH Nieuwsflits

of volg ons voor meer horecanieuws en inspiratie op:

Instagram

Facebook