Voor verenigingen

Wat gaaf dat jullie als vereniging mee willen doen!

Kinderen en jongeren uitdagen en helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Daar wil je als vereniging natuurlijk een bijdrage aan leveren. Staan kinderen centraal binnen jullie vereniging en willen jullie meedoen aan deze actie? Ga dan op 17,18 of 19 maart langs bij de horeca!

De horeca branche laat deze dagen zien hoe gaaf het is om later in een horecabedrijf aan de slag te gaan.

Ga voor gaaf, ontdek de horeca! Ervaar het zelf bij een horecabedrijf of horecaopleiding bij jou in de buurt!

Onlangs lanceerde Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) het kinderboek voor én over de horeca: Saffraan & Sjalot. Broer en zus gaan in de vakantie meehelpen in het restaurant van hun ouders, het Zwarte Schaap. Saffraan helpt in de keuken, Sjalot in de bediening.

Net als Saffraan en Sjalot willen we kinderen enthousiast maken voor de horeca door ze zelf aan de slag te laten gaan. Ze mogen meehelpen met mise-en-place, serveren, bereiden en afruimen. Zo maken ze op een leuke en interactieve manier kennis met de sector. Na afloop nemen ze de horeca mee naar huis met het boek van Saffraan & Sjalot onder hun arm.

Direct naar: 

Hoe doe ik mee als vereniging?

Over Saffraan & Sjalot

 

 

Doe mee als vereniging

Hoe kan je als vereniging meedoen?

Wil jij met jouw vereniging deelnemen aan deze actie?

Grote kans dat er in jullie omgeving al horecabedrijven en horecaopleidingen zijn die meedoen aan de actie.

Check de social media kanalen of neem contact met ze op om erachter te komen wat voor activiteiten zij die dag organiseren.

Deelnemende horecabedrijven en scholen

Doen er in de omgeving van jullie vereniging nog geen bedrijven of opleidingen mee? Neem dan contact met ze op en inspireer ze om mee te doen aan deze actie! Bedenk samen een interactieve en leerzame invulling voor deze dag!

 

 

 

 

Saffraan & Sjalot

Een uniek boek voor én over de horeca!

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en het personeel, alles is hier bijzonder.

Saffraan heeft net als zijn vader en voorvaderen "de gave van smaak" en ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap en snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van.

Maak samen met Saffraan en Sjalot de meest geweldige avonturen mee in en om restaurant het Zwarte Schaap. Saffraan & Sjalot is geschreven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het boek (met 200 pagina's) staat vol inspirerende verhalen en echte recepten!

Het boek is exclusief te koop in de verschillende Nederlandse horecabedrijven voor €15,00. Het horecabedrijf koopt het boek tegen kostprijs in voor €5,00 bij SVH. Door de aankoop van het boek wordt de horecaondernemer die het boek verkoopt gesteund. Om de verkoop te stimuleren bevat elk boekenpakket verschillende kleurplaten en 5 tafelkaarten waar duidelijk op staat dat €10,00 van de verkoopprijs voor de ondernemer is die het boek verkoopt.

Bekijk inkijkexemplaar

Meer over Saffraan & Sjalot

Dit is een initiatief van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)

Ontdekken wie wij zijn? Kijk op svh.nl.

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Meld je aan voor de SVH Nieuwsflits

of volg ons voor meer horecanieuws en inspiratie op:

Instagram

Facebook