Voor scholen

Wat gaaf dat jullie als school mee willen doen!

Een bruisende carrière begint met een goede basis. Jullie school is dan ook dé plek om kinderen te inspireren en te laten zien hoe gaaf de horeca is. Bieden jullie horecaopleidingen aan en willen jullie deelnemen aan deze actie? Open dan op Nationale Pannenkoekdag 17 maart jullie deuren voor de jongste generatie!

We laten met de hele branche zien hoe superleuk het is om later aan de slag te gaan in de horeca. Samen laten we kinderen dromen van een beroep als chef-kok, sommelier of horecaondernemer! 

Ga voor gaaf, ontdek de horeca! Open de deuren van jouw school voor de horecastudenten van de toekomst!

Onlangs lanceerde Stichting Vakbkewaamheid Horeca (SVH) het kinderboek voor én over de horeca: Saffraan & Sjalot. Broer en zus gaan in de vakantie meehelpen in het restaurant van hun ouders, het Zwarte Schaap. Saffraan helpt in de keuken, Sjalot in de bediening.

Kinderen gaan deze dag net als Saffraan en Sjalot zelf aan de slag. We geven ze een kijkje in hun mogelijke toekomst en laten ze op een interactieve manier ervaren hoe het is om een opleiding tot horeca professional te volgen. Na afloop nemen ze de horeca mee naar huis met het boek van Saffraan & Sjalot onder de arm.

Bedenk voor deze actie een leuke invulling die past bij jullie school en horecaopleidingen. Zie het als een open dag vanuit de horecabranche voor de allerjongsten. Inspiratie nodig? Scroll naar beneden naar programma en activiteiten.

Direct naar: 

Hoe doe ik mee als school?

Programma en activiteiten

Over Saffraan & Sjalot

Toolkit

Voor basisscholen

Inspiratie nodig? Bekijk hieronder hoe ROC Midden Nederland het aanpakt!

 

Doe mee als school

Hoe kan je deelnemen?

Meld je aan om deel te nemen aan de actie!

Meld aan!

Nodig kinderen uit om op 17 maart Nationale Pannenkoekdag bij jullie langs te komen en te ervaren hoe het is om later in de horeca aan de slag te gaan. Stuur een uitnodiging naar basisscholen uit de omgeving of nodig rechtstreeks ouders of opa's en oma's met (klein)kinderen uit!

Leg duidelijk uit wat er bij jullie aan activiteiten wordt georganiseerd en hoe het programma eruit komt te zien. Deel dit via eigen kanalen en lokale pers. SVH zorgt voor de landelijke aandacht van de actie.

Elk kind dat via de actie meedoet en jullie school bezoekt krijgt na afloop het kinderboek Saffraan & Sjalot. Deze boeken zijn tegen de inkoopprijs van € 5,- te bestellen op de website van SVH.

Bestel boeken

Lees meer over Saffraan & Sjalot

Jouw programma/activiteit en uitnodigingen op een leuke manier vormgeven? Hiervoor kun je onze handige toolkit onderaan deze pagina gebruiken.

Programma en activiteiten

Hoe geef je invulling aan deze dag?

Het doel van deze dag en de actie is kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met de horeca. Zo ervaren ze op jullie school hoe het is om een horecaopleiding te volgen en later in deze sector te werken. Net als Saffraan en Sjalot mogen zij deze dag zelf aan de slag.

Ter inspiratie hebben wij activiteiten bedacht waarmee jullie het programma op een mooie manier kunnen invullen. Natuurlijk ben je als school helemaal vrij om je eigen creativiteit erop los te laten. De actie vindt plaats op Nationale Pannenkoekdag, hier kun je als school op inhaken.

Het kinderboek Saffraan & Sjalot is onlosmakelijk met de actie verbonden. We laten ze tot leven komen bij jullie op school. Saffraan en Sjalot zijn de inspiratoren van deze actie De personages komen dan ook in alle uitingen terug. Het is daarom extra leuk als jullie Saffraan & Sjalot verwerken in jullie actie!

Heb je een idee maar wil je erover sparren of heb je speciale wensen? Neem dan even contact met ons op!

Bekijk voorbeeldactiviteiten

Saffraan & Sjalot

Een uniek boek voor én over de horeca!

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en het personeel, alles is hier bijzonder.

Saffraan heeft net als zijn vader en voorvaderen "de gave van smaak" en ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap en snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van.

Maak samen met Saffraan en Sjalot de meest geweldige avonturen mee in en om restaurant het Zwarte Schaap. Saffraan & Sjalot is geschreven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het boek (met 200 pagina's) staat vol inspirerende verhalen en echte recepten!

Het boek is exclusief te koop in de verschillende Nederlandse horecabedrijven voor €15,00. Het horecabedrijf koopt het boek tegen kostprijs in voor €5,00 bij SVH. Door de aankoop van het boek wordt de horecaondernemer die het boek verkoopt gesteund. Om de verkoop te stimuleren bevat elk boekenpakket verschillende kleurplaten en 5 tafelkaarten waar duidelijk op staat dat €10,00 van de verkoopprijs voor de ondernemer is die het boek verkoopt.

Bekijk inkijkexemplaar

Meer over Saffraan & Sjalot

Communicatiemiddelen

Gebruik de kant-en-klare toolkit om de Ga voor gaaf, ontdek de horeca!-actie uit te dragen!

Sta je te popelen om aan de slag te gaan? We hebben voor jullie als school een speciale toolkit ontwikkeld om de booschap naar buiten te brengen.

In deze toolkit is shareable content te vinden zoals social media afbeeldingen, gifjes, advertenties, posters en flyers in allerlei formaten die je mag gebruiken en inzetten voor de verschillende communicatiekanalen! Natuurlijk hebben we ook middelen gemaakt om de actie binnen de school zichtbaar te maken. Download de speciale placemats voor op de tafel of Mijn eerste Horeca Diploma om aan het einde van de activiteit mee te geven!

Klik hieronder direct door zodat je op maat een aantal gave uitingen kan downloaden en gebruiken! Samen laten we de kinderen zien hoe gaaf de horeca is! #gavoorgaaf

Mis je iets, of heb je speciale verzoeken? Neem dan even contact met ons op!

 

 

 

Voor basisscholen

Doe mee met de actie!

Ben jij docent en werkzaam op een basisschool en wil jij met jouw klas deelnemen aan deze actie? Grote kans dat er in jullie omgeving al horecabedrijven en horecaopleidingen zijn die meedoen aan de actie.

Check hun social media kanalen of neem contact met ze op om erachter te komen wat voor activiteiten zij die dag organiseren.

Deelnemende horecabedrijven en scholen

Doen er in de omgeving van jullie school nog geen bedrijven of horecaopleidingen mee? Neem dan contact met ze op en inspireer ze om mee te doen aan deze actie! Bedenk samen een interactieve en leerzame invulling voor deze dag!

Dit is een initiatief van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)

Ontdekken wie wij zijn? Kijk op svh.nl.

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Meld je aan voor de SVH Nieuwsflits

of volg ons voor meer horecanieuws en inspiratie op:

Instagram

Facebook