Voor ouders

Wat gaaf dat jullie mee willen doen!

Wat wil jouw kind later worden? Als ouder wil je jouw kind natuurlijk zoveel mogelijk ondersteunen bij deze keuze. Door iets uit te proberen kom je erachter of je het leuk vindt. Daarom opent de horeca vrijdag 17 maart Nationale Pannenkoekdag en het aansluitende weekend van 18 en 19 maart de deuren. We laten met de hele branche aan de allerjongsten zien hoe gaaf het is om later in de horeca aan de slag te gaan.

Ga voor gaaf, ontdek de horeca! Ervaar het zelf met de kids bij een horecabedrijf of horecaopleiding bij jou in de buurt!

Onlangs lanceerde Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) het kinderboek voor én over de horeca: Saffraan & Sjalot. Broer en zus gaan in de vakantie meehelpen in het restaurant van hun ouders, het Zwarte Schaap. Saffraan helpt in de keuken, Sjalot in de bediening.

Net als Saffraan en Sjalot willen we kinderen enthousiast maken voor de horeca door ze zelf aan de slag te laten gaan. Ze mogen in horecabedrijven en op scholen meehelpen met mise-en-place, serveren, bereiden en afruimen. Zo maken ze op een leuke en interactieve manier kennis met de sector. Na afloop nemen ze de horeca mee naar huis met het boek van Saffraan & Sjalot onder hun arm.

Direct naar: 

Hoe doe ik mee met de kinderen?

Over Saffraan & Sjalot

 

 

Doe mee met de actie!

Hoe kun je met de kinderen deelnemen aan deze actie?

Wil jij met de kinderen ervaren hoe gaaf de horeca is? Ga dan op 17,18 of 19 maart op bezoek bij een horecabedrijf of horecaopleiding bij jullie in de buurt. 

Grote kans dat er in jullie omgeving al horecabedrijven en horecaopleidingen zijn die meedoen aan de actie. Check de social media kanalen of neem contact met ze op om erachter te komen wat voor activiteiten zij die dag organiseren. 

Deelnemende horecabedrijven en scholen

Doen er in jullie omgeving nog geen bedrijven of opleidingen mee? Verwijs ze dan door naar deze actie en inspireer ze om mee te doen!

 

 

Saffraan & Sjalot

Een uniek boek voor én over de horeca!

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en het personeel, alles is hier bijzonder.

Saffraan heeft net als zijn vader en voorvaderen "de gave van smaak" en ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap en snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van.

Maak samen met Saffraan en Sjalot de meest geweldige avonturen mee in en om restaurant het Zwarte Schaap. Saffraan & Sjalot is geschreven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het boek (met 200 pagina's) staat vol inspirerende verhalen en echte recepten!

Het boek is exclusief te koop in de verschillende Nederlandse horecabedrijven voor €15,00. Het horecabedrijf koopt het boek tegen kostprijs in voor €5,00 bij SVH. Door de aankoop van het boek wordt de horecaondernemer die het boek verkoopt gesteund. Om de verkoop te stimuleren bevat elk boekenpakket verschillende kleurplaten en 5 tafelkaarten waar duidelijk op staat dat €10,00 van de verkoopprijs voor de ondernemer is die het boek verkoopt.

Bekijk inkijkexemplaar

Meer over Saffraan & Sjalot

Dit is een initiatief van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)

Ontdekken wie wij zijn? Kijk op svh.nl.

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Meld je aan voor de SVH Nieuwsflits

of volg ons voor meer horecanieuws en inspiratie op:

Instagram

Facebook