Voor bedrijven

Wat gaaf dat jullie als bedrijf mee hebben gedaan!

De eertse editie van de actie Ga voor gaaf, ontdek de horeca! was een groot succes. Horecabedrijven door heel het land opende op 17,18 en 19 maart 2023 haar deuren voor de jongeste generatie. Met de hele branche hebben we laten zien hoe gaaf het is om later in de horeca aan de slag te gaan.

Ga voor gaaf, ontdek de horeca! 

Begin 2023 lanceerde Stichting Vakbkewaamheid Horeca (SVH) het kinderboek voor én over de horeca: Saffraan & Sjalot. Broer en zus gaan in de vakantie meehelpen in het restaurant van hun ouders, het Zwarte Schaap. Saffraan helpt in de keuken, Sjalot in de bediening.

Net als Saffraaan en Sjalot konden kinderen tijdens de actie zelf de slag in de horeca. Ze hebben geholpen met mise-en-place, serveren, bereiden en zelfs met afruimen. Ze hebben op een leuke en interactieve manier kennis gemaakt met de sector. Na afloop van de actie kregen de kinderen ook nog het boek Saffraan & Sjalot mee naar huis.

Heb jij met jouw horecazaak niet meegedaan, maar wil je alsnog iets organiseren om kinderen kennis te laten maken met de mooie horeca branche? Laat je dan inspireren door Ga voor gaaf, ontdek de horeca! en organiseer zelf een leuke actie!

Direct naar: 

Hoe doe ik mee als bedrijf?

Programma en activiteiten

Over Saffraan & Sjalot

Toolkit

 

Doe mee als bedrijf

Hoe kan je deelnemen?

De actie heeft plaatsgevonden op 17,18 en 19 maart 2023. Aanmelden voor de actie is niet meer mogelijk. In 2024 organiseren we de tweede editie van Ga voor gaaf, ontdek de horeca! Meer informatie over deze editie zal later gecommuniceerd worden.

Wil je als bedrijf toch nog iets leuks organiseren ondanks dat de actie al heeft plaatsgevonden of kun je niet wachten tot 2024? Laat je inspireren en organiseer zelf op een ander moment een leuke activiteit om kinderen alsnog kennis te laten maken met de horecabranche.

Ga voor gaaf, ontdek de horeca 2023

Horecabedrijven hebben kinderen uitgenodigd om één of meerdere dagen langst te komen bij hen in het bedrijf, Zo hebben basisschoolleerlingen op verschillende plekken het restaurant voor een paar uur overgenomen, maar ook ouders en opa's en oma's konden met de (klein) kinderen op verschillende plekken terecht.

SVH heeft gezorgd voor de landelijke aandacht en voor een kant-en-klare toolkit met handige hulpmiddelen in de actie tot een succes te maken. Elk kind dat via de actie een bedrijf heeft bezocht heeft ook na afloop het kinderboek Saffraan & Sjalot mee naar huis gekregen.

Lees meer over Saffraan & Sjalot

Bestel boeken

 

Programma en activiteiten

Hoe geef je invulling aan deze dagen?

Het doel van de actie is om kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met de horeca. Dit hebben we gedaan door ze net als Saffraan en Sjalot mee te laten helpen in de horecabedrijven.

Ter inspiratie hebben wij een programma opgesteld wat horecabedrijven op weg hielp om de actie op een mooie manier in te vullen. Natuurlijk hebben horecabedrijven hier zelf hun creativiteit op los gelaten. De actie is afgetrapt op Nationale Pannenkoekdag, veel bedrijven hebben hierop ingehaakt. Welk kind lust er immers geen pannenkoek?

Het kinderboek Saffraan & Sjalot was en is nog steeds onlosmakkelijk aan de actie verbonden. De personages Saffraan en Sjalot zijn 17,18 en 19 maart tot leven gekomen in de verschillende horecabedrijven.

Wil jij buiten de actie om nog een leuke activiteit organiseren om kinderen kennis te laten maken met de horeca? Laat je inspireren door ons voorbeeldprogramma of bekijk hoe onderstaande horecabedrijven invulling hebben gegeven aan de actie!

Bekijk voorbeeldprogramma

Deelnemende horecabedrijven Ga voor gaaf, ontdek de horeca! 2023

Saffraan & Sjalot

Een uniek boek voor én over de horeca!

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en het personeel, alles is hier bijzonder.

Saffraan heeft net als zijn vader en voorvaderen "de gave van smaak" en ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap en snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van.

Maak samen met Saffraan en Sjalot de meest geweldige avonturen mee in en om restaurant het Zwarte Schaap. Saffraan & Sjalot is geschreven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het boek (met 200 pagina's) staat vol inspirerende verhalen en echte recepten!

Het boek is exclusief te koop in de verschillende Nederlandse horecabedrijven voor €15,00. Het horecabedrijf koopt het boek tegen kostprijs in voor €5,00 bij SVH. Door de aankoop van het boek wordt de horecaondernemer die het boek verkoopt gesteund. Om de verkoop te stimuleren bevat elk boekenpakket verschillende kleurplaten en 5 tafelkaarten waar duidelijk op staat dat €10,00 van de verkoopprijs voor de ondernemer is die het boek verkoopt.

Bekijk inkijkexemplaar

Meer over Saffraan & Sjalot

Communicatiemiddelen

Gebruik de kant-en-klare toolkit om de Ga voor gaaf, ontdek de horeca!-actie uit te dragen!

Om horecabedrijven op weg te helpen hebben we een speciale toolkit ontwikkeld om de boodschap naar buiten te brengen.

In deze toolkit is shareable content te vinden zoals social media afbeeldingen, gifjes, advertenties, posters en flyers in allerlei formaten die kon worden ingezet voor de verschillende communicatiekanalen! Natuurlijk hebben we ook middelen gemaakt om de actie in het bedrijf zichtbaar te maken. Een speciale placemat voor op de tafel en het Mijn eerste horecadiploma om aan het einde van de activiteit mee te geven!

Ook buiten de actie om te gebruiken

Wil je zelf met jouow bedrijf nog een actie opzetten?

Enkele tools zin het hele jaar door te gebruiken. Denk aan de Mijn eerste horecadiploma, de placemats en de quiz. Voel je vrij om hiervan gebruik te maken

Mis je iets, of heb je speciale verzoeken? Neem dan even contact met ons op!

 

 

Dit is een initiatief van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)

Ontdekken wie wij zijn? Kijk op svh.nl.

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Meld je aan voor de SVH Nieuwsflits

of volg ons voor meer horecanieuws en inspiratie op:

Instagram

Facebook