Voor bedrijven

Wat gaaf dat jullie als bedrijf mee willen doen!

Jouw bedrijf is dé plek om kinderen te inspireren en te laten zien hoe gaaf de horeca is. Heb jij een horecabedrijf en wil je deelnemen aan de actie 'Ga voor gaaf, ontdek de horeca!'? Open dan vrijdag 17 maart op Nationale Pannenkoekdag of het aansluitende weekend van 18 en 19 maart jouw deuren voor de jongste generatie. We laten met de hele branche zien hoe gaaf het is om later in de horeca aan de slag te gaan. Samen laten we kinderen dromen van een beroep als chef-kok, sommelier of horecaondernemer!

Ga voor gaaf, ontdek de horeca! Open de deuren van jouw horecabedrijf voor de medewerkers van de toekomst!

Onlangs lanceerde Stichting Vakbkewaamheid Horeca (SVH) het kinderboek voor én over de horeca: Saffraan & Sjalot. Broer en zus gaan in de vakantie meehelpen in het restaurant van hun ouders, het Zwarte Schaap. Saffraan helpt in de keuken, Sjalot in de bediening.

De kinderen gaan net als Saffraan en Sjalot zelf aan de slag in de horeca. Ze helpen mee met mise-en-place, serveren, bereiden en afruimen. Zo maken ze op een leuke en interactieve manier kennis met de sector. Na afloop nemen ze de horeca mee naar huis met het boek van Saffraan & Sjalot onder de arm.

Bedenk een leuke invulling die past bij jouw bedrijf. Zie het als een open dag vanuit de horecabranche voor toekomstige medewerkers. Inspiratie nodig? Scroll naar beneden naar programma en activiteiten.

Direct naar: 

Hoe doe ik mee als bedrijf?

Programma en activiteiten

Over Saffraan & Sjalot

Toolkit

 

Doe mee als bedrijf

Hoe kan je deelnemen?

Meld je aan om deel te nemen aan de actie!

Meld aan!

Nodig kinderen uit om één of meerdere dagen bij jouw bedrijf langs te komen. Stuur een uitnodiging naar de basisschool om de hoek, een vereniging (bijv. de scouting) of nodig rechtstreeks ouders of opa’s en oma’s met de (klein)kinderen uit! Leg duidelijk uit wat er bij jullie aan activiteiten wordt georganiseerd of hoe het programma eruit komt te zien. Deel dit via jullie eigen kanalen en lokale pers. SVH zorgt voor de landelijke aandacht van de actie. Of je nu pannenkoeken, hamburgers of pizza op de kaart hebt staan: verzin een mooie activiteit om de kinderen de horeca te laten proeven en ze te laten zien hoe gaaf het is!

Elk kind dat via de actie meedoet en jouw bedrijf bezoekt krijgt na afloop het kinderboek Saffraan & Sjalot. Deze boeken zijn tegen de inkoopprijs van € 5,- te bestellen op de webstie van SVH. Heb je boeken over? Je kan de boeken in jouw bedrijf voor de verkoopprijs van € 15,00 verkopen. De winst is voor jou als horecabedrijf. 

Bestel boeken

Lees meer over Saffraan & Sjalot

Jouw programma/activiteit en uitnodigingen op een leuke manier vormgeven? Hiervoor kun je onze handige toolkit onderaan deze pagina gebruiken.

Programma en activiteiten

Hoe geef je invulling aan deze dagen?

Het doel van deze dagen en de actie is kinderen op een leuke en interactieve manier kennis te laten maken met de horeca. Dit gaan we doen door ze net als Saffraan en Sjalot mee te laten helpen in jouw bedrijf. Zo ervaren ze bij jou op de werkvloer hoe gaaf de horeca is.

Ter inspiratie is een programma opgesteld wat handvatten geeft om de activiteit op een mooie manier in te vullen. Natuurlijk ben je als horecabedrijf helemaal vrij om je eigen creativiteit erop los te laten. De actie start op Nationale Pannenkoekdag, hier kun je als bedrijf op inhaken. Welk kind lust er immers geen pannenkoek?

Wees vooral creatief! Is jullie specialisme hamburgers en pizza? Bedenk dan een leuke activiteit rondom dit concept.

Het kinderboek Saffraan & Sjalot is onlosmakelijk met de actie verbonden. We laten ze tot leven komen bij jullie in het horecabedrijf. Saffraan en Sjalot zijn de inspiratoren van deze actie. De personages komen dan ook in alle uitingen terug. Het is daarom extra leuk als jullie Saffraan & Sjalot verwerken in jullie actie!

Heb je een idee maar wil je erover sparren of heb je speciale wensen? Neem dan even contact met ons op!

Bekijk voorbeeldprogramma

Saffraan & Sjalot

Een uniek boek voor én over de horeca!

Saffraan (11) en Sjalot (8) zijn naast broer en zus bijzondere kinderen in de vierde generatie van de markante horecafamilie Roux. Ze werken deze zomer mee in hun (bekendste en meest bijzondere) restaurant, het Zwarte Schaap. En hier is niets zoals normaal. Interieur, gasten, de menukaart en het personeel, alles is hier bijzonder.

Saffraan heeft net als zijn vader en voorvaderen "de gave van smaak" en ontdekt de meest geweldige nieuwe gerechten en smaakcombinaties in de keuken. Dat brengt hem zelfs tot een belangrijke kookwedstrijd in Parijs. Sjalot helpt haar tante in de bediening van het Zwarte Schaap en snapt waar de gasten van het restaurant pas echt blij van worden! Loopt alles uit de hand? Juist dan maakt Sjalot er het beste van.

Maak samen met Saffraan en Sjalot de meest geweldige avonturen mee in en om restaurant het Zwarte Schaap. Saffraan & Sjalot is geschreven voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het boek (met 200 pagina's) staat vol inspirerende verhalen en echte recepten!

Het boek is exclusief te koop in de verschillende Nederlandse horecabedrijven voor €15,00. Het horecabedrijf koopt het boek tegen kostprijs in voor €5,00 bij SVH. Door de aankoop van het boek wordt de horecaondernemer die het boek verkoopt gesteund. Om de verkoop te stimuleren bevat elk boekenpakket verschillende kleurplaten en 5 tafelkaarten waar duidelijk op staat dat €10,00 van de verkoopprijs voor de ondernemer is die het boek verkoopt.

Bekijk inkijkexemplaar

Meer over Saffraan & Sjalot

Communicatiemiddelen

Gebruik de kant-en-klare toolkit om de Ga voor gaaf, ontdek de horeca!-actie uit te dragen!

Sta je te popelen om aan de slag te gaan? We hebben voor jou als horecabedrijf een speciale toolkit ontwikkeld om de boodschap naar buiten te brengen.

In deze toolkit is shareable content te vinden zoals social media afbeeldingen, gifjes, advertenties, posters en flyers in allerlei formaten die je mag gebruiken en inzetten voor de verschillende communicatiekanalen! Natuurlijk hebben we ook middelen gemaakt om de actie in het bedrijf zichtbaar te maken. Download de speciale placemats voor op de tafel of Mijn eerste horecadiploma om aan het einde van de activiteit mee te geven!

Klik hieronder direct door zodat je op maat een aantal gave uitingen kan downloaden en gebruiken! Samen laten we de kinderen zien hoe gaaf de horeca is! #gavoorgaaf

Mis je iets, of heb je speciale verzoeken? Neem dan even contact met ons op!

 

 

 

Dit is een initiatief van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH)

Ontdekken wie wij zijn? Kijk op svh.nl.

Op de hoogte blijven van wat we doen?

Meld je aan voor de SVH Nieuwsflits

of volg ons voor meer horecanieuws en inspiratie op:

Instagram

Facebook