Patisserie
Patisserie
Patisserie
Patisserie, oftewel banket, is het bereiden van zoetigheden zoals taarten, petit fours, macarons en eclairs. Ze zien er vaak uit als kunstwerken, zijn mooi gedecoreerd met marsepeinen bloemen, crème of chocolade. Ze zijn een traktatie voor zowel je mond als het oog. Het gaat om smaaknuances, verfijning van de versieringen en er komt een grote mate van creativiteit van de patissier, de banketbakker, bij kijken. Als dat allemaal klopt heb je een top patisserie-product.
Karaktereigenschappen
Persoonlijke eigenschappen als gastvrij en behulpzaam zijn erg belangrijk in deze functie. Je moet het leuk vinden om samen met andere mensen te werken en je vindt het niet erg om anderen te helpen. Daarnaast krijg jij energie van creatief met zoetigheden bezig zijn, en werk je hygiënisch.
Opleidingen en trainingen
Patisserie
- Prijs:
- € 8.495,-
- Locaties:
- Zaandam
- Duur:
- 9 weken
Patissier
- Prijs:
- Bekijk website
- Locaties:
- Almelo
- Duur:
- Bekijk website
Patisserie
- Prijs:
- Bekijk website
- Locaties:
- Breda
- Duur:
- Bekijk website
Patisserie
- Prijs:
- Bekijk website
- Locaties:
- Rotterdam
- Duur:
- Bekijk website
Werken in de bakkerij
Wil jij weten of de Bakkerij iets voor jou is? Test je basiskennis!