Alle opleidingen

Hygiënecode HACCP

Van horecabedrijven wordt geëist dat er volgens de regels van de Hygiënecode wordt gewerkt. Tijdens de cursus Hygiënecode HACCP leer je hoe je met bederfelijke eet- en drinkwaren om moet gaan en hoe je de verplichte Hygiënecode voor de horeca in de praktijk moet toepassen. 
Onderwerpen die tijdens de cursus Hygiënecode HACCP aan bod komen, zijn:

  • Hygiënecode en wetgeving
  • Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit
  • Bedrijfsbeleid
  • Inrichten van bedrijfsruimten
  • Inkoop van producten
  • Ontvangst van producten
  • Opslag van producten
  • Bereiding van gerechten en/of dranken
  • Presentatie van gerechten en/of dranken
  • HACCP registratieformulieren
  • Temperatuurbeheersing
  • Persoonlijke hygiëne
  • Schoonmaak
  • Kruisbesmetting
  • Levensmiddelenafval
  • Ongediertebestrijding