Winnaars Talent van de Toekomst 2017

Winnaars Talent van de Toekomst 2017

11-04-2017

Op maandag 10 april vond de vakwedstrijd ‘Talent van de Toekomst 2017’ plaats in het Miele Culinary Institute. Daar gingen mbo-talenten van diverse internationale koks- & gastvrijheidsopleidingen de strijd met elkaar aan. Tijdens deze jaarlijkse wedstrijd toont het gastronomisch- en gastvrijheidstalenten van Nederland in een onderlinge competitie hun vakbekwaamheid en expertise.

De 16 witte brigades (keukenteams) namen het tegen elkaar op in een black-box kookwedstrijd. De 17 zwarte brigades (bediening) gingen in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen van het gastheerschap.

De vakkundige jury beoordeelde de deelnemers. De jury voor de witte brigade bestond uit chef-kok Joris Bijdendijk en SVH Meesterkoks Dick Middelweerd, Onno Kokmeijer en Jacob Jan Boerma. De jury voor de zwarte brigade werd gevormd door SVH Meestergastheer Petro Kools, Cindy Borger, SVH Meestergastheer Nadine Mögling, Milo Berlijn en Barry Kleijne. 

Winnaars
Geroemd om hun keukentalent won het team van ROC Nova College, met Michael Pols, Eddie Meijboom en Dennis Botschuyver, de eerste plaats. De tweede plaats ging naar de Cas Spijkers Academie Boxmeer, Randy Woltman, Stan van Lieshout en Melvin Zandsteeg vormden dit team. De derde plaats was voor het team van de Cas Spijkers Academie Twente, met Davy Roord, Sebastiaan Pals en Jercy Frans.

Aan de andere kant vielen de volgende teams in de prijzen op het gebied van gastheerschap. De eerste plaats was voor Anna Victor en Vincent Pharazijn, het team van Hotelschool ter Duinen Koksijde. De tweede plaats ging naar het team van ROC van Amsterdam met Daisy Krop en Kirsten van Roekel. De derde plaats was voor Lamar Voskuilen en Johnny de Gelder die voor het Cingel College uitkwamen.