Winnaars SVH Horeca Roadshow te gast in het Okura Hotel

Winnaars SVH Horeca Roadshow te gast in het Okura Hotel

15-07-2016

Hoe voelt het om als winnaar van de SVH Horeca Roadshow te gast te zijn in het Okura Hotel? Klas 2H van S.S.G. De Rede in Terneuzen heeft deze geweldige prijs gewonnen, zij haalden in het schooljaar 2015-2016 de meeste punten in de quiz die onderdeel uitmaakt van de SVH Horeca Roadshow. De 16 leerlingen wacht een culinaire workshop van SVH Meesterkok Onno Kokmeijer. Een leuke en leerzame dag met een demonstratie over het fileren van vis, het bereiden van de eigen lunch onder supervisie van Onno Kokmeijer, een uitgebreide rondleiding door het hotel en een specerijencursus.

Hoe beleven de leerlingen deze dag?

Bij binnenkomst worden de leerlingen naar de 23ste etage geleid voor een ontvangst in Restaurant Ciel Bleu**. Daar zijn de reacties op het uitzicht over Amsterdam een massaal: “Wauw!”

Eenmaal in de keuken is het werken met vis voor de meesten wat onwennig, maar er zitten een paar leerlingen bij die het fileren van een makreel aandurven.

Leerlingen kiezen zelf wat ze bereiden als lunch. “Wat is dit?” klinkt geregeld door de keuken. Het is een ontdekking van verschillende producten, zowel bij de vis als de groenten.

Zodra de leerlingen klaar zijn in de keuken, is het tijd om aan tafel te gaan. Alle leerlingen hebben hun bord leeggegeten. Dat valt goed in de smaak, zo’n zelfgemaakte lunch.

“De rondleiding was fantastisch”, aldus de leerlingen. Het binnenkijken in verschillende hotelkamers en zelfs de presidential suite heeft indruk gemaakt.

Eenmaal terug in de keuken is het tijd om specerijen te ruiken en te herkennen. Wanneer Onno de leerlingen kaneel en kaneelschors laat ruiken, doet dit ze direct denken aan een snoepje dat bij iedereen bekend is: “Dit ruikt naar fireball!”

Voordat de leerlingen weer vertrekken, wil iedereen nog graag op de foto met Onno. Dan is het tijd om terug te keren naar Zeeland en de start van de zomervakantie te vieren.

De leerlingen werden gedurende de dag begeleidt door gastheer van Ciel Bleu** Nino Nederstigt, die een aantal jaren geleden de SVH Horeca Roadshow gezien heeft. Op S.S.G. De Rede starten komend jaar ca. 50 leerlingen in de richting horeca.