Michel Oude Booijink wint vakwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs 2017

Michel Oude Booijink wint vakwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs 2017

31-03-2017

Maandag 27 maart vond in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de Jeunes Chefs Rôtisseurs competition 2017 plaats georganiseerd door de Nederlandse afdeling van de Chaîne des Rôtisseurs, een culinaire vereniging met wereldwijde vertakkingen.

De winnaar is Michel Oude Booijink, werkzaam in de met een Michelinster bekroonde keuken van Landhuishotel Bloemenbeek in de Lutte. Hij werkt daar onder leiding van SVH Meesterkok Michel van Riswijk. Michel zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de internationale competitie op 8 september 2017 in Frankfurt.
Tweede werd Gert van der Heijden die in de keuken van Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo werkt onder leiding van chef-kok Dennis van den Beld. Ook deze keuken heeft een Michelinster.

Vijf jonge en veelbelovende sous-chefs, werkzaam in gerenommeerde Nederlandse restaurants, gingen de strijd met elkaar aan. De deelnemers kregen een ‘black box’ waarmee zij een driegangenmenu voor vier personen moesten bereiden. Nadat het menu uitgeschreven was, kregen ze 3,5 uur de tijd in de keuken.

De deelnemers werden beoordeeld op twee vlakken. Namelijk de techniek en gebruikte materialen in de keuken. Maar ook efficiënt werken, hygiëne en organisatie. De gepresenteerde gerechten werden beoordeeld op presentatie, originaliteit en smaak. In de jury o.a. SVH Meesterkok Dick Middelweerd en Joost den Ouden, chef-kok van Leerhotel Het Klooster, die tijdens de wedstrijd jureerden. En Jolanda van der Jagt, Mario Blom, Cees Dorland en Maarten Matti beoordeelden het eindresultaat.