Winnaar Happy Drinks The battle 2017!

Winnaar Happy Drinks The battle 2017!

23-03-2017

Een spannender alcoholvrij aanbod in de horeca, zodat jongeren meer te kiezen hebben als ze uitgaan. Dat is waar Pierre Wind en het Trimbos-instituut zich met Happy Drinks The battle 2017 voor inzetten. De eerste editie van Happy Drinks The Battle is gewonnen door Mark Jedrejewski, bartender van De Smaak Ambassade. Hij maakte de beste alcoholvrije cocktail van Nederland.

Jędrzejewski mag zichzelf een jaar lang Happy Drinks Mastershaker 2017 noemen dankzij zijn winnende alcoholvrije versie van Gin-tonic: The Madonna (like a virGIN). ‘Een zeer terechte winnaar’ aldus juryvoorzitter Pierre Wind. ‘De smaak heeft ons echt overtuigd. De zelfgemaakte botanische siroop van Mark in combinatie met een fruitpuree van Bergamot, rozenwater, een vleugje Earl Grey thee en een echt mooie tonic maken de Madonna onweerstaanbaar lekker, echt kikkûh,’ aldus Hagenees Pierre Wind.

Van Mark Jędrzejewski’s winnende recept wordt door Pinkyrose een ‘special edition handmade syrup’ geperst die in de horeca verkocht gaat worden. Met deze siroop is The Madonna in twee of drie handelingen te maken aan de bar en dus interessant voor iedere horecazaak. De winst gaat naar een goed doel gaat. Deze cocktail zal op in het Happy Drinks café op Pinkpop voor het eerst verkrijgbaar zijn, waarna horecabedrijven de winnende cocktail kunnen gaan verkopen. 

Lex Lemmers, projectleider Happy Drinks van het Trimbos-instituut, over de battle: ‘Onze oproep om de nieuwe alcoholvrije smaakexplosie voor de horeca te bedenken heeft veel meer inzendingen opgeleverd dan verwacht.’ Voor The battle zijn uiteindelijk vijftien deelnemers uitgenodigd die allemaal een eigen recept hebben ingestuurd. De inzendingen kwamen van professionele bartenders, smaakexperts, studenten uit het horecaonderwijs en amateur-shakers.

‘We zijn enorm blij dat alcoholvrij echt serieus genomen wordt en dat er zoveel geëxperimenteerd is. Niet om de andere deelnemers te kort te doen maar ik was onder de indruk van de inzendingen uit het horecavakonderwijs’ vertelt Lemmers.‘Het Albeda College uit Maassluis had bijvoorbeeld drie sterke deelnemers in The battle. Anouk Gouka, met de Virgin Gingertini, Sanne van Holsteijn met de Red Purple en Demy de Klerk met de Grapje Mojito Mule. Ze hebben helaas net de finale niet gehaald maar ze waren zo goed dat we op het laatste moment nog een aanmoedigingsprijs voor de beste ‘jonge’ bartender hebben bedacht.’ Sanne van Holsteijn won met de Red Purple deze extra prijs.