Wie wordt landelijke Uitblinker MBO?

06-09-2016

Uitblinkers zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. We kijken verder dan het halen van hoge cijfers. Alle deelnemende mbo-scholen kiezen jaarlijks hun eigen Uitblinker die zij nomineren voor de landelijke verkiezing.

Een mbo-student die naast inzet voor zijn/haar studie bijzondere prestaties heeft geleverd is een Uitblinker. De Uitblinkers worden ieder voorjaar gekozen door studenten van de eigen school. Dit jaar doen 42 scholen mee.

De verkiezing start met een persoonlijke campagne waarbij de studenten, met een nieuwe zelfgecreëerde campagne zoveel mogelijk internetstemmen werven van onder meer hun docenten, leerbedrijven en collega-studenten. Het aantal internetstemmen telt voor 50 procent mee in de uiteindelijke beoordeling. De andere 50 procent wordt bepaalt door een vakjury. Hier komt een top 10 uit voort die zich op de Dag van het mbo op 24 november opnieuw presenteert aan twee vakjury’s. Op het afsluitende gala wordt de Landelijke Uitblinker bekend gemaakt. Hij of zij is een jaar lang ambassadeur van het mbo en wint een geldbedrag van €2.500,- te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.

Via de website kun je de genomineerde Uitblinkers bekijken en jouw stem uitbrengen, ook volg je hier het laatste nieuws en lees je alles over de verkiezing.