Tour de Patisserie op Landstede Zwolle

07-04-2016

Leerlingen van de opleiding evenementenorganisatie en de koksopleiding organiseerden op 6 april een foodfestival als eindopdracht voor hun opleiding. Het opleidingsrestaurant Gerecht & Land , het professionele restaurant met bijbehorende keuken waar de leerlingen tijdens hun opleiding praktijklessen volgen, vormden het decor voor het culinaire festival. Op het Tour de Patisserie staat patisserie centraal, de Landstede leerlingen verzorgden allerlei soorten nagerechten, van kaarsplankjes tot zoete baksels.

Zowel leerlingen van de koksopleiding als de opleiding Gastheer/-vrouw presenteerden hun zelfgemaakte gerechten op de foodmarket met inspiratie uit verschillende landen. De koks presenteerden hun patisserie en de leerlingen Gastheer/-vrouw serveerden hun selectie van kaas en wijn. Trotse ouders en bekenden proeven de kunstwerken van leerlingen en ontdekten nieuwe en nog onbekende smaken. Voor de gerechten werd een kleine bijdrage gevraagd.

De leerlingen hebben naast hun eindopdracht nog een uitdaging. Degene die aan het eind van de dag de meeste muntjes ter waarde van 50 eurocent heeft verzamelt, werd uitgeroepen tot dagwinnaar.

Op het festival was meesterpatissier Jan Schuil aanwezig om een demonstratie met chocolade te geven en stelt zijn zelfgemaakte suikerkunst tentoon. Zo krijgen leerlingen en bezoekers een inkijkje in de wereld van patisserie. Een geslaagde dag op het Landstede MBO Zwolle.