Talent van de Toekomst 2016

Talent van de Toekomst 2016

21-04-2016

Op 18 april 2016 heeft de 6de editie van de vakwedstrijd Talent van de Toekomst plaatsgevonden. Tijdens deze jaarlijkse competitie toont hét culinaire- en gastvrijheidstalent van Nederland hun talent en vakmanschap aan de top van de Nederlandse gastronomie. De vakjury telde maar liefst 15 Michelinsterren. Juryvoorzitter en driesterrenchef Jacob Jan Boerma: “Ik zie dat de wedstrijd cachet krijgt omdat scholen graag willen winnen. De competitie is professioneler geworden en het niveau stijgt.”

In het Miele Inspirience Centre te Vianen namen MBO-talenten het tegen elkaar op om zich te onderscheiden en uit te blinken. Studenten van koksopleidingen gingen de strijd met elkaar aan in een black-box kookwedstrijd voor teams. De hospitality-studenten gingen in teams van twee de strijd aan op verschillende onderdelen van het gastheerschap.

Naast de wedstrijd werden de studenten getrakteerd op een compleet programma, met onder andere een inspirerende productmarkt bezoeken, lezingen en workshops.