SVH presenteert Top 3 Beste Leermeester Horeca 2022/2023

SVH presenteert Top 3 Beste Leermeester Horeca 2022/2023

SVH presenteert Top 3 Beste Leermeester Horeca 2022/2023

Maandag 5 december maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan. De leermeesters die kans maken op de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023, zijn in willekeurige volgorde: Marisca Stam van ’t Voorhuys in Emmeloord, Mark Benneker van ’t Kruisselt in De Lutte en Beste Leermeester Horeca 2019/2020 Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten.

Ook dit jaar had de wedstrijdcommissie, die bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, de MBO Raad en eerdere winnaars Van der Valk Sassenheim-Leiden en ’t Havenmantsje, de mooie taak om te bepalen welke leermeesters door zijn naar de finale.

Geroemd door leerlingen
De leermeesters kwamen in beeld bij de bezoeken van de vakjury aan de leerbedrijven in de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. “De titel is bedoeld voor die leermeester, die er met zijn of haar eigen kwaliteiten bovenuit steekt. Ze vallen in positieve zin op en worden door hun leerlingen geroemd om hun enthousiasme en persoonlijke aandacht”, aldus directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie Ricardo Eshuis. “Net als met voetbal wil je soms niet alleen de beste club belonen met de titel maar ook de beste voetballer onderscheiden. Soms blinkt een leermeester zo uit, dat dit een verschil maakt in een bedrijf. Nita zien we als eerste winnaar van deze titel ook weer terug in de Top 3. Het is mooi om te zien dat de kwaliteit enorm hoog blijft. ”

Op donderdag 1 december presenteerde SVH de Top 3 van leerbedrijven die strijden om de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023. Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op de Horecava in 2023 bekendgemaakt.

Waarom deze wedstrijd zo mooi is
De partijen die samen in de wedstrijdcommissie zitten, zien allen het belang van opleiden op de werkvloer en ondersteunen bedrijven om leerlingen en andere medewerkers via begeleiding en opleiding beter te maken. Het doel van de wedstrijd sluit goed aan op hun visie en doelen, variërend van een veilige leer- en werkomgeving tot het vergroten van de vakbekwaamheid in de branche als geheel en van individuele medewerkers in het bijzonder. "Leerbedrijven en goede leermeesters zijn van groot belang om dit doel te bereiken. Voor een leerling die voor het eerst ervaring opdoet als horecamedewerker, kunnen zij een groot verschil maken. Zij hebben een voorbeeldrol en drukken daarnaast een belangrijke stempel op de vaardigheden en houding van de leerling ten opzichte van het horecavak. Goede leermeesters en leerbedrijven zijn daarom onmisbaar om een nieuwe generatie op te leiden. Dat is dan ook de reden dat SVH deze wedstrijd namens de branche organiseert", aldus Eshuis.

Meer dan 100 deelnemers
De wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca wordt jaarlijks gehouden en startte begin september met de nominatieronde. Leermeesters, studenten, leerlingen, docenten en medewerkers uit de horeca konden tijdens deze ronde hun favoriete leerbedrijven opgeven voor de felbegeerde titel. Genomineerde leerbedrijven maakten vervolgens opdrachten om te laten zien waarom zij de titel verdienen. Voor deze wedstrijd, die door de pandemie twee edities heeft overgeslagen, werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. De volledige lijst met erkende leerbedrijven die genomineerd zijn voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 is te zien op www.besteleerbedrijfhoreca.nl/ranking

Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.besteleerbedrijfhoreca.nl