Stef Hofstede wint Cas Spijkers Trofee

Stef Hofstede wint Cas Spijkers Trofee

15-01-2016

De 22-jarige Stef Hofstede uit Hengelo, student aan de Cas Spijkers Academie Twente, heeft de Cas Spijkers Trofee 2016 gewonnen. Op de Horecava werd deze bijzondere trofee uitgereikt. Een eerbetoon aan Cas Spijkers, de grondlegger van de Nederlandse gastronomie.

Stef Hofstede is door het bestuur van de Stichting Cas Spijkers Academie gekozen uit de voordrachten van de drie academies in Nederland (Boxmeer, Breda en Twente (Almelo)). Stef reageerde enthousiast: ‘Ik ben er echt ontzettend trots op dat ik deze mooie prijs heb gewonnen.’

De Cas Spijkers trofee staat, net als zijn naamgever, voor vakmanschap, gedrevenheid, inzet en liefde voor het koksvak. De prijs bestaat uit een wisseltrofee, een koksmes en een zilver bord met inscriptie. De wisseltrofee is na het overlijden van de beroemde kok uit Moergestel in het leven geroepen.

De winnaar is een vernieuwende, onderscheidende en maatschappelijk betrokken student die de specifieke vaardigheden en competenties die behoren bij deze opleiding uitstekend beheerst. Ook valt de winnaar op binnen de academie door zijn gedrag, dat past in lijn van het gedachtengoed van Cas Spijkers: ‘correct, innovatief, efficiënt en doelgericht’.

Het bestuur oordeelde Hofstede zich in tweeënhalf jaar tijd ontzettend ontwikkeld heeft. Op dit moment, in het laatste jaar van de academie, legt Hofstede de lat voor zichzelf nog hoger. Hij heeft zijn werkplek bij De Swarte Ruijter* in Holten. ‘Hofstede heeft misschien een beetje een moeilijke start bij dit bedrijf gehad in zijn startfase, maar door zijn wilskracht, doorzettingsvermogen en sociale karakter werkt hij nu naar volle tevredenheid van zijn chef en leermeester Erek de Mönnink, ook SVH Meesterkok en oud chef de partie bij Restaurant de Swaen** van Cas Spijkers.