Schrijf je nu in voor het NK Pizza Bakken 2023

Schrijf je nu in voor het NK Pizza Bakken 2023

Internationale pizzachef Renato Bosco in jury van eerste NK Pizza Bakken 2023

De eerste editie van het Nationaal Kampioenschap Pizza Bakken 2023 op 10 januari tijdens de Horecava krijgt internationale allure. De Italiaanse pizzachef Renato Bosco komt speciaal naar Amsterdam om de pizza profs die deelnemen aan deze competitie te beoordelen. Daarnaast bestaat de vakjury onder meer uit SVH Meesterkok Robert Kranenborg.

“We zijn enorm trots dat Renato met zijn internationale ervaring en kennis, juryvoorzitter wil zijn van de eerste editie van onze gloednieuwe competitie voor pizza professionals in Nederland”, zo laat Marcel Losekoot namens de wedstrijdorganisatie weten.

Innovator
Renato Bosco is eigenaar van restaurants en pizzabakkerijen met de naam Saporè in San Martino Buon Albergo, Verona, Prato en Milaan. Hij staat wereldwijd bekend als innovator in de pizzabranche. Hij zoekt altijd naar nieuwe deegstructuren en consistenties. Zijn bijnaam is ook wel ‘pizzaricercatore’; omdat hij altijd bezig is om zijn deeg te bestuderen en te innoveren. Zijn pizzadeeg is herkenbaar aan grote holtes en zijn Romeinse pizza staat bekend om de ongeëvenaarde knapperigheid.

Naast Bosco maakt SVH Meesterkok Robert Kranenborg deel uit van de vakjury. Naast deze ervaren, culinaire grootmeester bestaat de jury uit Giovanni d’ Apice. Hij is culinair adviseur en auteur van verschillende kookboeken. Marcel Losekoot, oprichter van Pizza Profs en eigenaar van de Pizza Academy, complementeert de vakjury.

Wedstrijdopdracht
Samen met de Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs het NK Pizza Bakken 2023. Ondernemers, medewerk(st)ers van horeca- en fastservicebedrijven en zelfstandig werkende pizzaiolo’s kunnen deelnemen. De wedstrijdopdracht is het ontwikkelen van een ‘pizza nova’. Dit is een pizza die inspeelt op de huidige trends rondom gezondheid, duurzaamheid, verteerbaarheid en deze pizza bevat een bodem die creatief belegd is.

Veel animo
Sinds de start van de inschrijving in september, is er veel animo onder pizzaiolo’s (professionele pizzabakkers) om mee te doen aan het NK Pizza Bakken 2023. In totaal zijn er maximaal 20 finaleplekken. De voorselectie vindt plaats op basis van het inschrijfformulier.

Inschrijven
Deelnemers voor het NK Pizza Bakken 2023 kunnen zich inschrijven via deze link. Meer over de wedstrijd en -voorwaarden is hier te vinden.

Het NK pizzabakken wordt mogelijk gemaakt door Stichting de Lekkerste wedstrijden en de partners van Pizza Profs: Ake Ideal NordCap, SVH, Pizza Academy, Maggy Stroes, Arla Pro, Mutti, HANOS, Van Gestel, SVO en Roux Communicatie.