SVH hoofdpartner CuliQuiz: grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

SVH hoofdpartner CuliQuiz: grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

SVH hoofdpartner CuliQuiz: grootste culinaire quiz voor horecaonderwijs

SVH en CuliQuiz gaan een krachtige samenwerking aan om de culinaire kennis en vakbekwaamheid van studenten en leerlingen in het horecaonderwijs op een leuke en baanbrekende manier te vergroten.

CuliQuiz is een landelijke culinaire kennisquiz voor studenten en leerlingen in de hospitality sector. Het programma daagt jaarlijks tienduizenden studenten en leerlingen uit om hun culinaire kennis te testen en het tegen elkaar op te nemen in een reeks online en offline rondes, met als hoogtepunt een grote finale en bekendmaking van de winnaar in het voorjaar van 2024.

Positieve impact
De samenwerking tussen SVH en CuliQuiz benadrukt het gedeelde doel om de culinaire vaardigheden en kennis van de volgende generatie horecaprofessionals te versterken. Beide organisaties zijn vastbesloten om een positieve impact te maken op de opleiding van studenten en hen te inspireren hun carrière in de horeca voort te zetten.

Lekkerste challenge van Nederland
“Dit partnerschap met CuliQuiz stelt ons in staat nog meer te doen om jonge mensen in de horeca te ondersteunen en enthousiast te houden voor het vak”, zegt Ricardo Eshuis, directeur van SVH. “Door samen te werken, kunnen we gezamenlijk nog beter laten zien hoe veelzijdig onze dynamische en snelgroeiende sector is. Bovendien is het een fantastische kans voor studenten en horecascholen om onderling de strijd met elkaar aan te gaan. Het is de lekkerste challenge van Nederland en iedere horecaopleiding kan meedoen. Van praktijkonderwijs tot particuliere opleider, van mbo tot hotelschool!”

Culinaire kennis vergroten
Tjitze van der Dam, organisator van CuliQuiz, voegt daaraan toe: “We zijn verheugd om samen te werken met SVH. Hun expertise en toewijding in het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca vormen een perfecte aanvulling op onze missie om studenten te inspireren en uit te dagen op het gebied van culinaire kennis. Onze passie ligt bij het onderwijs en de jonge mensen die daar hun horecaopleiding volgen. Met CuliQuiz laten we hen op een laagdrempelige en interactieve manier nog meer over het mooie horecavak leren. Alles komt aan bod. Van keuken tot bediening en alles daar tussenin. Op Instagram @culiquiz zijn nu al elke dag nieuwe quizzen in onze stories te doen als voorproefje. Honderden horecaprofs doen daar inmiddels aan mee. Het enthousiasme is geweldig om te zien. Iedere week maken we een winnaar bekend.”

Spannende battles
Het CuliQuiz programma wordt dit jaar groots gelanceerd op Gastvrij Rotterdam en daarna kunnen alle horecaopleidingen van Nederland starten en meedoen. Door de samenwerking van CuliQuiz en SVH kunnen studenten uitkijken naar een spannend en leerzaam jaar vol culinaire uitdagingen en battles.

Meedoen
Als school of opleider meedoen aan CuliQuiz en in het najaar starten? Neem contact op met Tjitze van der Dam (info@culiquiz.nl). Voor meer informatie en aanmelden kijk ook op www.culiquiz.nl.

Op de foto: Ondertekening samenwerking SVH en CuliQuiz. Van links naar rechts: Ricardo Eshuis (SVH), Tjitze van der Dam (CuliQuiz) en Iris Kieftenbeld (CuliQuiz)