ROC van Twente in de prijzen op de Horeca Talentendag

ROC van Twente in de prijzen op de Horeca Talentendag

Maar liefst 3 prijzen gingen naar studenten van het ROC van Twente tijdens de Horeca Talentendag die op 11 maart werd georganiseerd door de Stichting Horecatalent Achterhoek. Daarnaast had het ROC van Twente overall de meeste punten van de deelnemende ROC’s en won daarmee de prijs voor beste ROC. Studenten van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw van de vier ROC’s uit de regio streden om de titel Horecatalent van de Achterhoek, het kampioenschap van Oost Nederland. Het doel van deze wedstrijden is om de motivatie van studenten een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak.

Prijzen

Studenten van het ROC van Twente hebben de volgende prijzen gewonnen:

1e prijs Kok niveau 2
Mauro Ena uit Enschede, werkzaam bij Restaurant Hanninkshof in Usselo-Enschede

2e prijs Bediening niveau 3
Anna Snellers uit Hengelo (Ov), werkzaam bij Fellini in Enschede

2e prijs Bediening niveau 2
Veroniek Demaj uit Almelo, werkzaam bij Restaurant Bistro Kir Royal in Borne

De hoofdprijs voor de 1e prijswinnaars is een stage bij Michelinsterren-restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer. De overige prijswinnaars gingen naar huis met een messenset van Wüsthof.

Randprogramma

Naast de wedstrijden was er genoeg te beleven. Zo werden er diverse masterclasses, demonstraties en workshops georganiseerd. Ongeveer 50 studenten van het ROC van Twente hebben deelgenomen aan de Masterclass 'Proud to be a team' van Gonnie Klein Rouweler, Image Consulting. Zij houdt zich bezig met 'The fine art of presenting yourself'. Daarnaast konden bezoekers mee doen aan een ‘horeca kenniswedstrijd’.

ROC van Twente ook dit jaar winnaar Beste ROC Bokaal

Ook dit jaar werd aan het deelnemende ROC dat overall het best presteerde de “Beste ROC Bokaal” uitgereikt. En ook dit jaar behaalde het ROC van Twente net als vorig jaar de meeste punten en won daarom wederom deze bokaal. De deelnemende ROC’s waren: Rijn IJssel, De Graafschap, Aventus en ROC van Twente.