Nieuwe lesmodules voor opleiding Meewerkend Horecaondernemer

Nieuwe lesmodules voor opleiding Meewerkend Horecaondernemer

De mbo-opleiding Manager Ondernemer Café Bar (niveau 4) - vanaf 2016 Meewerkend Horecaondernemer – leidt op tot allround horecaondernemer. Deze brede opleiding omvat alles wat nodig is om een succesvol bedrijf te leiden dat drank en eten verkoopt, of dat nu een koffiebar, brasserie of strandpaviljoen is. Een prachtig vak waarin leerlingen leren een unieke sfeer neer te zetten en zelf ook regelmatig de handen uit de mouwen te steken. Ze leren het echte ambacht van het horecavak maar ook ondernemen: het signaleren van trends in de markt, financieel beheer, het aansturen en motiveren van het team en je succesvol onderscheiden in de markt.

Deze opleiding is onlangs aangevuld met een aantal nieuwe lesmodules rondom de thema’s Gastheerschap, Ondernemerschap en Leidinggeven, omdat daar in de markt behoefte aan bleek te zijn.  De innovatieve modules zijn ontwikkeld door SVH, vanuit een opdracht van HorecaVakpunt.  Daarbij is nauw samengewerkt met een werkgroep van horecaondernemers, docenten en Koninklijke Horeca Nederland. De vernieuwde opleiding is dan ook structureel verbonden met de branche en horecaondernemers en legt de verbinding tussen praktijk & theorie.

De nieuwe lesmodules worden geïntegreerd in de mbo-opleiding Manager Ondernemer Café Bar, die op diverse ROC’s in Nederland te volgen is. Ook zijn ze beschikbaar voor iedereen die werkt of wil werken in de horeca, op www.horecavakpunt.nu.

In Bruisend Horeca van 22 november vertelde Marco Oskam van Café Casablanca over de vernieuwde mbo-opleiding. Bekijk de uitzending hier.