Nederland op internationale finale Bocuse d'Or

Nederland op internationale finale Bocuse d'Or

12-05-2016

Afgelopen week vonden in Boedapest de Europese voorronde plaats van de Bocuse d’Or. De kookcompetitie Bocuse d'Or is te zien als de Olympische Spelen voor topkoks.

De voorcompetities vinden plaats in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa. In het begin van het jaar heeft het Nederlandse team zich al geplaatst voor deze Europese wedstrijd.

Het Nederlandse Bocuse d’Or-team met chef Jan Smink en commis Sander Verhaaf, werkzaam bij De Librije*** in Zwolle, heeft tijdens de Europese finale in het Hongaarse Boedapest de zevende plaats behaald. Onder toeziend oog van coach Lars Aukema kookte het team binnen vijf uur en 35 minuten zijn voorgerecht met steur en steurkaviaar en hoofdgerecht met hert voor veertien couverts. Hiermee plaatsen zij zich voor de wereldfinale in Lyon in januari 2017.

De internationale culinaire wedstrijd bestaat sinds 1986, met als grondlegger de beroemde Franse topkok Paul Bocuse. Elke twee jaar strijden koks uit 24 landen om de titel. In Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa worden voorcompetities gehouden.