Monopoly Horeca Rotterdam ontwikkelt voor Albeda College

07-10-2016

Voor leerlingen van het Albeda College is er het bordspel Monopoly uitgebracht in een speciale editie ‘Rotterdam Horeca’. Monopoly Horeca Rotterdam is onderdeel van het lesprogramma van eerstejaarsstudenten Horeca & Toerisme. Het bordspel is door Identity Games op maat gemaakt voor het Albeda College in samenwerking met Rotterdamse horecabedrijven.

Het bordspel is ontstaan tijdens de ontwikkeling van een geïntegreerde beroepsopdracht. In deze opdracht komen zowel de schoolse theorie als de praktijk aan bod, maar ook hetbedrijfsleven. Door het lesprogramma worden studenten letterlijk en figuurlijk meegenomen in de wereld van de Rotterdamse horeca. Docent Ferdi Munts:

“Wij zochten naar een nieuwe methode om leerlingen spelenderwijs in contact te brengen met alle facetten van de horeca. Monopoly Horeca Rotterdam is een onderwijsmiddel, waarin student, onderwijs en bedrijfsleven samen komen. De studenten zijn vandaag bij diverse bedrijven op het spel te gast geweest. Zij hebben een kijkje in de keuken gekregen en kunnen zo goede en weloverwogen keuzes maken met betrekking tot hun toekomst.

Alle competenties die leerlingen nodig hebben om succesvol deel te nemen in de maatschappij van de toekomst - de 21st century skills - komen samen in het spel Monopoly Horeca Rotterdam. Munts: “Het gaat bijvoorbeeld om vaardigheden als kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen en presenteren. En het mooie is dat door de adrenaline die vrijkomt als je het spel speelt, je dingen beter kunt onthouden. Daarom is dit spel een fantastische lesmethode.”