Mondriaan studenten koken de Haagse horeca voor

Mondriaan studenten koken de Haagse horeca voor

Een groep studenten van het ROC Mondriaan heeft uitgezocht hoe er meer groentes op de menukaarten van de Haagse horecabedrijven kan komen. Onder leiding van chefkok Pierre Wind kookten zij hen voor. ‘Groentes zijn gezond en als je groente niet te veel doorkookt blijft er zelfs 20 procent meer vitamines bewaard’, aldus één van de studenten.

Dinsdagavond 8 november organiseerden de studenten een speciale avond voor de plaatselijke restaurants en leveranciers om hen te overtuigen van hun standpunt.

Vegamuse, Kroketspruit en groente-ijs zijn zomaar wat vindingen die bij alle gangen langskomen. Onderwijl presenteren de studenten hun plannen aan mensen uit de horeca en middenstand. En nu maar hopen dat die de ideetjes overnemen op hun menukaart. Slager Pim Schop was één van de deelnemers. 'Ja, ik sta er positief tegenover. Ik hou wel van groente en al die varianten.' Hij neemt nog een slok van zijn wortelprosecco. 'Maar', voegt hij er lachend aan toe, 'Ik hou ook van vlees.'