Ambitieuze chefs gezocht: inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2023 van start

Ambitieuze chefs gezocht: inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2023 van start

De inschrijving voor de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland is geopend. Bocuse d’Or is dé gastronomische competitie van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd met elkaar aan tijdens de Nederlandse finale maandag 18 september 2023 op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor Bocuse d'Or tot en met 22 mei 2023. Het bestuur van Bocuse d'or Nederland heeft besloten dat er maximaal 5 kandidaten hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de finale in Rotterdam Ahoy tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De best presterende kandidaat in de Nederlandse finale in Rotterdam plaatst zich als winnaar voor de Europese finale in Trondheim in Noorwegen op 19 en 20 maart 2024.

Inschrijven
SVH Meesterkok en sterrenchef François Geurds, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: "De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. Dus heb jij het als culinair talent in je om Nederland de Road to Lyon af te laten leggen? Dan zien we jouw inschrijving samen met je commis heel graag tegemoet!"

De winnaar van de Nederlandse finale:

  • Mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale, een eervolle prestatie op zich!

  • Rijdt een jaar lang een Kia Picanto van Kia Autobedrijf De Beer

  • Ontvangt een horloge van Schaap en Citroen Juweliers, t.w.v. 15.000 euro. Ook de commis ontvangt een horloge, t.w.v. 10.000 euro

  • Ontvangt maandelijks onkostenvergoeding