Inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2024 van start

Inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2024 van start

Inschrijving Nederlandse finale Bocuse d’Or 2024 van start

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor Bocuse d’Or tot en met maandag 10 juni 2024. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland heeft besloten dat er maximaal 5 kandidaten hun kookkunsten mogen laten zien tijdens de finale in Rotterdam Ahoy tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De best presterende kandidaat in de Nederlandse finale in Rotterdam plaatst zich als winnaar voor de Europese finale van Bocuse d’Or in 2026.

Inschrijven
SVH Meesterkok en sterrenchef François Geurds, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland: “De deelnemers aan de Nederlandse finale moeten tijdens de wedstrijd laten zien dat ze alle technieken beheersen, dat ze tegen spanning kunnen, dat ze creatief zijn in het ontwikkelen en bereiden van gerechten en gevoel hebben voor presentatie. Dus heb jij het als culinair talent in je om Nederland de Road to Lyon af te laten leggen? Dan zien we jouw inschrijving samen met je commis heel graag tegemoet!”

De winnaar van de Nederlandse finale:

  • Mag Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in 2026, een eervolle prestatie en onvergetelijke ervaring op zich!
  • Wint een waanzinnig prijzenpakket
  • Krijgt volop trainingsmogelijkheden in een professionele wedstrijdkeuken én ontvangt een vergoeding

Jury
De Nederlandse vakjury bestaat uit toonaangevende sterrenchefs en SVH Meesterkoks. Zij beoordelen de prestaties en wijzen de beste kandidaat aan. De wedstrijdopdracht wordt vastgesteld door het bestuur van Bocuse d’Or Nederland.

Volledige support
Deelnemen aan de wedstrijden van Bocuse d’Or stelt stevige eisen aan de kandidaten en de producten. De wedstrijd vraagt niet alleen enthousiasme en liefde voor het vak, maar ook kennis, ervaring, professionaliteit, een grote inzet en organisatie- en doorzettingsvermogen. Wedstrijddeelnemers krijgen volledige support van Bocuse d’Or Nederland. Dat begint al op maandag 17 juni met een online meeting met de geselecteerde finalisten: het bestuur neemt dan de hele route met de kandidaten door.

Meer tijd
François Geurds: “Dat er vlak na een Europese finale nu een nieuwe Nederlandse finale wordt gehouden, heeft te maken met de ambities van Bocuse d’Or Nederland. De winnaar van deze finale heeft dan niet 6 maanden de tijd om zich voor te bereiden op de Europese finale, maar 1,5 jaar. Zo is er meer tijd om alles te bedenken en voor te bereiden. Een bezoek aan de wereldfinale in Lyon in 2025 hoort daar ook bij. Een wedstrijd koken in die kolkende wedstrijdarena is van een heel ander niveau en heeft een imponerende dynamiek.”

Bocuse d’Or wereldfinale
De wereldfinale van deze culinaire wedstrijd vindt om de twee jaar plaats in Lyon en is in 1987 opgezet door de in 2018 overleden Paul Bocuse. De laatste grote wereldfinale werd in januari 2023 gewonnen door Denemarken. De aankomende wereldfinale vindt plaats in 2025 in Lyon, waar 24 landen vanuit vijf verschillende continenten de strijd met elkaar aangaan. Nederland bereikte tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim afgelopen maart net geen plek voor die wereldfinale. Chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong vertegenwoordigden Nederland in deze Europese finale. De volgende kans voor Nederland om deel te nemen aan een wereldfinale in Lyon is in 2027.

Naast een kookwedstrijd is Bocuse d’Or ook een avontuur dat chefs wereldwijd samenbrengt en verder begeleidt naar hun hogere ambities. Elk jaar gaat Bocuse d’Or Nederland op zoek naar geschikte kandidaten om ons land culinair te vertegenwoordigen in de Europese en wereldfinale. Bocuse d’Or is internationaal een zoektocht naar talentvolle chefs en jongeren die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. De wedstrijd om de Bocuse d’Or titel kan gezien worden als de Olympische Spelen onder koks.

Officiële partners
Deelname aan de nationale en internationale Bocuse d’Or wedstrijden wordt mogelijk gemaakt door de officiële partners van Bocuse d’Or Nederland: Bidfood, Gastvrij Rotterdam, Kia De Beer, TORK, Le Nouveau Chef, Hotel Okura Amsterdam, MASCOT, BRITA, Koppert Cress, SVH, VanDrie Group, VINVIN, BModesto, Sunset of Holland, Raspberry Craft, Imperial Heritage Caviar, Spijker en Co, François Geurds Group, ’t Havenmantsje, Devapo, Veltman Vis, ATL Seafood, Entree Magazine en De RestaurantKrant.

Meld je nu aan
Wil jij als getalenteerde en ambitieuze chef samen met jouw commis Nederland vertegenwoordigen? Meld je nu aan!

Inschrijven kan per mail op info@bocusedornederland.nl. Onder vermelding van de naam van de chef, commis en een telefoonnummer. Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland neemt kort na de inschrijving telefonisch contact op.