Hubertus Vakschool Nederlands kampioen serveren

Hubertus Vakschool Nederlands kampioen serveren

Op woensdag 11 maart werd de landelijke finale van de culinaire vakwedstrijd voor vmbo scholen gehouden. De winnaars van de regionale culinaire vakwedstrijd streden om de titel beste kok en beste gastheer of gastvrouw van Nederland. Jacky van Leeuwen (15), leerlinge van de Hubertus Vakschool uit Amsterdam, zette een geweldige prestatie neer en ging met de mooiste prijs, die voor beste gastvrouw van Nederland, naar huis.

Beste gastvrouw Noord-Holland

Het team Noord-Holland werd bij de landelijke wedstrijd vertegenwoordigd door Jacky van Leeuwen (serveren) van de Hubertus Vakschool uit Amsterdam en door het kookteam van het Martinus College in Grootebroek. Jacky (15) werd tijdens de regionale vakwedstrijd gekroond tot beste gastvrouw van Noord-Holland. Met deze titel mocht zij de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke finale in Leiden. Daar sleepte zij ook weer een geweldige eerste prijs binnen. Jacky werd beoordeeld op gastheer/-vrouwschap en serveertechniek. Zij overtuigde de jury tijdens de tafeldekoefeningen en bij het serveren van de lunch op pure vakmanschap. Ook werd zij getoetst op theoretisch en praktisch inzicht omtrent serveerkunde en uiteraard goed gastheer/-vrouwschap.

Vakmanschap

De Hubertus Vakschool heeft vakmanschap hoog in het vaandel staan. Naast een lange traditie als leerschool voor horeca, brood & banket en toerisme, zet de school ook in op talentontwikkeling en -begeleiding. Jacky werd intensief begeleid door haar vakdocent de heer Kramer, docent gastheerschap. Ook geeft de school extra masterclasses met bijzondere topchefs en toppatissiers om getalenteerde leerlingen nog meer uit te dagen. De Hubertus Vakschool is zeer trots op hun leerlinge en is ervan overtuigd dat zij in de toekomst een goede vakvrouw zal worden. De hele school is zeer trots op het behaalde resultaat, dat mooi aangevuld kan worden bij de eerder behaalde titels: Nederlands Kampioen Koken (2011), Nederlands Kampioen Koken duoteam vmbo/mbo (2011), Nederlands Kampioen Banketbakken (2012 en 2013) en Nederlands Kampioen Serveren (2013).

Culinaire vakwedstrijd 2015

De landelijke finale van de culinaire vakwedstrijd werd georganiseerd door VSHO en vond plaats bij ROC Leiden. De teams kwamen uit 7 regio’s vanuit heel Nederland.

De deelnemende gastheren en gastvrouwen toonden een aantal tafeltechnieken, werden getoetst op wijnkennis, maakten een alcoholvrije cocktail, lieten twee tafelbereidingen zien en serveerden de lunch aan de aanwezige gasten. Jacky werd beoordeeld door een vakjury bestaande uit meestergastheer Leon François Geurts van Food Lab te Rotterdam, wijnmeester Noel van Wittenberg van Ciel Bleu te Amsterdam, meester gastheer Maikel Ginsheumer van Wine Compania en Maître Stan Kerckhoffs van restaurant Latour uit Noordwijk.