HorecaVakPunt 010 Speeddate voor studenten en leerbedrijven

HorecaVakPunt 010 Speeddate voor studenten en leerbedrijven

10-02-2016

HorecVakPunt 010 organiseerde afgelopen maandag voor de derde keer de Speeddate voor leerlingen en leerbedrijven in de regio Rotterdam. 'De speeddate van HorecaVakPunt 010 een goed voorbeeld van samenwerken beroepsonderwijs en bedrijfsleven in de regio.'

Op 8 februari kwamen ongeveer 150 studenten in contact met 30 Rotterdamse leerbedrijven in het Wereldmuseum Rotterdam. Tijdens deze speeddate kwamen de studenten in een carrousel langs de verschillende bedrijven waarbij ze zich in enkele minuten konden presenteren aan misschien wel hun toekomstige werkgever. Daarnaast waren de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het Internationaal stagebureau aanwezig om informatie en tips te geven over het solliciteren in het binnen- of buitenland. Naast de speeddate kregen de studenten een aantal vakgerichte workshops over koffie, wijn, gin, brood, productherkenning en het gebruik van nieuwe heteluchtovens.

Wat is HorecaVakPunt?

Binnen het HorecaVakPunt zorgen erkende leerbedrijven en horecascholen ervoor dat leerlingen een perfecte praktijkopleiding krijgen. Samen stomen zij leerlingen klaar voor een toekomstige baan in de horeca. HorecaVakPunt ondersteunt hierbij, met advies en praktische instrumenten. In Nederland zijn verschillende regio’s actief hierin.