Horecatalenten in de schijnwerpers tijdens finale vakwedstrijden Skills Heroes

Horecatalenten in de schijnwerpers tijdens finale vakwedstrijden Skills Heroes

20-03-2017

345 vmbo-leerlingen en 315 mbo-studenten, waaronder horecastudenten, streden afgelopen weekend om de beste te worden in zijn of haar vak tijdens Skills The Finals. Met als doel om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

Deze studenten van horecaopleidingen vielen o.a. in de prijzen. Als beste Hotelreceptionist won Jade Jury van ROC van Amsterdam, gevolgd door Alex del Olmo Roque van het ROC Mondriaan en Marjolein Kempen van ROC Mondriaan, op respectievelijk de tweede en derde plaats. In de categorie ‘Gastheer/-vrouw’ was de eerste plaats voor Nikki J. Prein van het Graafschap College, de tweede plaats ging naar Niek Deckers van het Koning Willem I College en op de derde plaats eindigde Idse Slager van het Deltion College. Deze studenten werden gekoppeld aan de koks. Daar won Sterklasser Jason de Haan van ROC van Amsterdam de eerste plaats, de tweede plaats ging naar Nick de Jong van SG De Rooi Pannen en de derde plaats was voor Job Hoogendijk van ROC West-Brabant. Bekijk alle uitslagen op de website van Skills Heroes.

Winnaar in de categorie Hotelreceptionist Jade Jury: ‘Ik neem hier zo veel uit mee: meer focus en zelfvertrouwen. Heb samen met mijn begeleider maanden hard gewerkt en goed geluisterd naar de aanwijzingen. Afgelopen dagen steeds scherp gebleven en dit is het resultaat: goud!’

‘Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig’, zegt leraar van het jaar Merel Brugman. ‘Vakwedstrijden bieden mbo’ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma’.  Jan van Zijl, voorzitter van WorldSkills Netherlands beaamt dit: ‘Ruim 6000 mbo-studenten van 56 mbo-scholen deden mee aan de voorrondes van deze Skills Heroes editie. Daar zag je al studenten die tot het uiterste voor hun vak willen gaan. Uiteindelijk bereikten 315 mbo’ers de finales in Amsterdam. En daar was het echt topsport om een gouden medaille te veroveren.’

Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: WorldSkills 2017, het WK voor beroepen. Dit evenement vindt plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, de Verenigde Arabische Emiraten. Welke Nederlandse winnaars naar het WK gaan, wordt binnenkort bekendgemaakt.