Horecastudenten strijden in Street- & Fingerfood competitie

Horecastudenten strijden in Street- & Fingerfood competitie

22-09-2016

Op Gastvrij Rotterdam streden studenten van de opleiding Zelfstandig Werkend Kok drie dagen lang om de Street- & Fingerfood troffee. De deelnemende teams kregen de opdracht om uit een ‘mysterybox’ Street-en Fingerfood gerechten te bereiden.

Aan de studenten de taak om trendy snacks ofwel culinaire creaties die men zonder of met een bestekonderdeel kan nuttigen te maken met producten uit de mysterybox. De mysterybox was gevuld met gevogelte- en een wildproduct, kruidenierswaren en seizoensgroenten. De teams kregen 2,5 uur de tijd om hun gerechten te bedenken, te bereiden en de keuken schoon achter te laten.

Studenten van Albeda College Rotterdam Cas Spijkers Academie en Cingel College (Breda), Horeca Academie Den Haag, Horeca Vakschool Rotterdam, ROC Mondriaan Den Haag en Zadkine College Rotterdam deden in teams mee.

Uiteindelijk heeft de gerenommeerde jury met diverse chefkoks van het Gastronomisch Gilde, waaronder SVH Meesterkok Ben van Beurten, het team van het Albeda College tot winnaar benoemd. De jury vond het Albedateam goed georganiseerd en hygienisch werken. De gerechten waren goed bedacht en zeer smaakvol. Studenten Rik Oostdijk, Laura van der Sliep, Roos van der Stad en Lisanne Star van leslocatie Rosestraat zijn enorm trots op het behaalde resultaat. “Samen met onze docenten hebben we keihard gewerkt om dit resultaat te bereiken. Dankzij creatief inzicht en goede onderlinge samenwerking zijn we zover gekomen. Wij zijn een geolied team!’’