Hart voor de Horeca Award uitgereikt aan ambassadeur horeca-praktijkonderwijs Marco Bemelmans

Hart voor de Horeca Award uitgereikt aan ambassadeur horeca-praktijkonderwijs Marco Bemelmans

Hart voor de Horeca Award uitgereikt aan ambassadeur horeca-praktijkonderwijs Marco Bemelmans

Woensdag 10 april 2024 heeft Marco Bemelmans de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca). De uitreiking vond plaats tijdens de grote landelijke finale van de talentenwedstrijd PROfessionals in Schijndel op het Elde College, waar Marco Bemelmans initiatiefnemer van is. Marco Bemelmans over het winnen van de award: "Je had me niet gelukkiger kunnen maken, dit vind ik echt geweldig!"

Creativiteit en doorzettingsvermogen

Marco Bemelmans zet zich als docent binnen het praktijkonderwijs al jaren in voor het horeca-onderwijs en de verbinding tussen school en bedrijfsleven. Hij zorgt ervoor dat de stem van leerlingen gehoord wordt als het gaat om de inhoud en kwaliteit van lessen. In die mate zelfs, dat Marco al sinds 2002 betrokken is bij de ontwikkeling van verschillende leermiddelen en examens. Creativiteit, doorzettingsvermogen en humor zijn de ingrediënten waarmee Marco zich weet te onderscheiden.

Talentenwedstrijd PROfessionals

Marco Bemelmans is initiatiefnemer van de talentenwedstrijd PROfessionals. "Deze talentenwedstrijd geeft leerlingen van het praktijkonderwijs en speciaal voortgezet onderwijs een podium. Maar liefst 22 praktijkscholen uit het Nederland namen het deze derde editie tegen elkaar op binnen de vakgebieden keuken, bediening en bakkerij. Wat begon als een regionale talentenwedstrijd in Brabant, Limburg en Zeeland is inmiddels uitgegroeid tot een wedstrijd met een grote landelijke finale waar steeds meer provincies aan deelnemen", aldus Marco Bemelmans. Bekende chefs als Mounir Toub, Jonathan Zandbergen en Hidde de Brabander maken deel uit van de jury.

Verbinder onderwijs en bedrijfsleven

Voor onderwijs, werkgevers en overheid is het van groot belang dat jongeren duurzaam en flexibel opgeleid en getraind worden. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "Op deze manier ontdekken ze hun talenten, weten ze waar ze goed in zijn en kunnen ze deelnemen aan de arbeidsmarkt. De PROfessionals wedstrijd draagt hieraan bij. Het maakt niet uit op welk niveau je leert of werkt, binnen de horeca en bakkerij is iedere persoon belangrijk en verdient waardering. Daar helpt deze wedstrijd heel goed bij. Het is een mooie stimulans voor de leerlingen."

Hart voor de Horeca Award

Op veel plekken binnen de horeca gebeuren hele mooie dingen. De Hart voor de Horeca Award wordt uitgereikt aan mensen met een hart voor de horeca die helpen de sector op een positieve manier uit te dragen. Het Hart voor de Horeca is bedoeld om iemand in het zonnetje te zetten die zich onderscheidt door zich in te zetten voor de horeca, het vak uitdraagt als een ambassadeur en daarnaast gewoon lekker werkt in de branche. We hebben dit soort mensen nodig om te laten zien hoe mooi het vak is. De award is speciaal ontworpen in de vorm van een hart en gemaakt door een kunstenaar.

Iemand voordragen?

Ken je iemand in jouw omgeving, binnen jouw bedrijf, organisatie of school met een echt hart voor de horeca? Dan nodigen we je van harte uit om deze persoon voor te dragen! Stuur een mail naar ricardo.eshuis@svh.nl o.v.v. Horeca Hart met daarin een motivatie.