Grote namen in SVH Meestertour tijdens jubileumeditie
Grote namen in SVH Meestertour tijdens jubileumeditie
Maandag 16 september 2024 is het zover. Dan vindt de 5e jubileumeditie van de SVH Meestertour plaats voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijdens de exclusieve tour worden ook dit jaar drie prachtige bedrijven van SVH Meesters bezocht met in totaal 5 Michelinsterren. SVH biedt met dit initiatief horecaprofessionals en studenten die een horecaopleiding volgen de unieke kans een kijkje te nemen achter de schermen bij dé top van de Nederlandse gastronomie. SVH doet dit in samenwerking met haar erkende opleiders.
Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "Al 5 jaar op rij organiseren we nu de SVH Meestertour. Tijdens eerdere edities bezochten we onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Robert Kranenborg, Margo Reuten en Petro Kools, René Brienen, Eric Swaghoven, Jonnie Boer en Thérèse Boer, Michel van der Kroft, Edger Groeneveld, Caroline Kooij, Hidde de Brabander, Jonathan Zandbergen en Jef Schuur en Nadine Mögling. Het is geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme SVH Meesters een bijdrage willen leveren. Op deze manier laten we met elkaar horecaprofessionals die slaagden voor een SVH erkende opleiding, maar ook studenten en docenten uit het mbo kennismaken met het allerhoogste niveau in de horeca. Als je ziet met wat voor liefde, positiviteit en bevlogenheid SVH Meesters over hun vak praten, dan weet je dat het enorm waardevol is wanneer zij dit overdragen op anderen in ons mooie vak en in het bijzonder de nieuwe generatie."
De SVH Meestertour doet op 16 september de volgende grote namen aan:
- De Groene Lantaarn ** in Staphorst
Met SVH Meestergastvrouw Cindy Borger en SVH Meesterkok Jarno Eggen
- Landgoed Lauswolt / De Heeren van Harinxma * in Beetsterzwaag
Met SVH Meesterkok Marc van Gulick
- De Lindenhof ** in Giethoorn
Met SVH Meesterkok Martin Kruithof
Inspiratie bij SVH Meesters
Volgens initiatiefnemer van de Week van de Horeca, Lennart Maas, is het enorm belangrijk om jongeren meer kennis te laten maken met dit hoogste segment binnen de horeca. "Als horecastudent spendeer je een groot deel van je tijd op de opleiding zelf of in je stagebedrijf. De kans krijgen om bij een sterrenzaak ontvangen te worden door SVH Meesters, is uniek en heeft enorm veel impact. Met deze SVH Meestertour willen we dan ook bijdragen aan het enthousiasmeren van jongeren voor het vervolgen van hun carrière in de horeca."
SVH Meestertour geeft positieve impuls horecavak
De Week van de Horeca vindt dit jaar plaats van maandag 23 tot en met 28 september. Een belangrijk doel van de Week van de Horeca en SVH Meestertour is op een zo groot mogelijke schaal laten zien hoe mooi de Nederlandse horeca is en hoe gaaf het is om in deze sector te leren, studeren, werken en carrière te maken. Met de SVH Meestertour wil SVH samen met de organisatie van de Week van de Horeca een positieve impuls geven aan zowel het horecaonderwijs als de horecazaken zelf.