Gouden Koksmes 2016 uitgereikt op Horecava

Gouden Koksmes 2016 uitgereikt op Horecava

15-01-2016

Op de Horecava vond de wedstrijd om de titel Nationaal Kampioen Leermeester – Leerling 2016 plaats. Marleen Brouwer, chef-kok en eigenaar Herberg De Loohoeve in Schoonloo en haar leerling Ian Nieswaag, hebben op 12 januari 2016 het Gouden Koksmes gewonnen. Zij kregen deze prijs voor Nationaal Kampioen Leermeester – Leerling 2016 uitgereikt door Roger Rassin, Executive Chef bij InterContinental Hotels Group en SVH Meesterkok.

Acht teams streden om het kampioenschap. Tweede werden Patrick van Hoogenloon, leermeester en Jelle Horst, leerling in Restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre. De derde plaats was voor Marcel Bonda, leermeester en Stefan Kam, leerling in Restaurant Bord’Eau in Amsterdam.

De winnaar ging naar huis met het Gouden Koksmes, een Big Green Egg, een cheque van € 1000,- van Index Hospitality Systems, kalfsvlees van VanDrie Group ter waarde van € 750,-, een messenkoffer van Wüsthof, een masterclass van Vers vishandel Jan van As en een cheque van het Gastronomisch Gilde van € 750,-.

De jury, bestaande uit voorzitter en SVH Meesterkok Roger Rassin, Keng Vichianrat, Senior Sous chef Restaurant La Rive Amstel hotel Amsterdam en lid van het Culinary Team The Netherlands en Henri Brouwers chef-kok Stapperij De Korenbloem en ook lid van genoemd team, beoordeelde de prestatie van de winnaar met het hoogst aantal punten. Hierbij werd niet alleen op smaak gelet. Ook de presentatie, de bereiding, de originaliteit en juist gebruik van ingrediënten waren van groot belang.

De wedstrijd is georganiseerd door het Gastronomisch Gilde, de grootste vakvereniging van professionals in eten, drinken en gastvrijheid in Nederland met 3400 leden, in samenwerking met de Horecava en verschillende partners.