Google start leertraject digitale vaardigheden

13-09-2016

Samen met onderwijsinstellingen start Google een speciaal programma om studenten digitale vaardigheden bij te brengen. Deze gratis trainingen worden onder andere aangeboden op NHTV Breda, Scholengemeenschap De Rooi Pannen en Aventus.

Op basis van de inzichten van een proef met een studentenprogramma in Groningen worden het komende halfjaar bij zeker 14 onderwijsinstellingen in Nederland gratis trainingen verzorgd. Tijdens deze trainingen leren studenten over online mogelijkheden en zichtbaarheid, SEO en web analytics.

Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, juicht dit initiatief toe: “Technologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Technologische ontwikkelingen zijn overal om ons heen en volgen elkaar steeds sneller op. Het belang van het kunnen analyseren van data neemt daardoor steeds verder toe. Ik vind het belangrijk dat elke student de kans krijgt om digitale vaardigheden te ontwikkelen en ik juich Google’s initiatief van de Digitale Werkplaats toe.”

Studenten kunnen nu al online aan de slag via g.co/studentdigitalewerkplaats. Op deze website worden ook de data en onderwijsinstellingen toegevoegd wanneer inschrijving mogelijk is.