Gilde Opleidingen start opleiding met baangarantie

Jongeren die geboren zijn voor de horeca of vrijetijdsindustrie krijgen een exclusieve kans op een baan waarin ze écht het verschil kunnen maken voor hun gasten. Speciaal voor deze excellente studenten starten Gilde Opleidingen en het bedrijfsleven volgend schooljaar in Venlo met de mbo-opleiding Excellente Hospitality die recht geeft op twee diploma’s.

Niet alleen de horeca, maar alle branches waarin een gastvrije benadering is gevraagd, hebben veel behoefte aan excellente medewerkers. Jonge vakmannen- en vrouwen met goede sociale vaardigheden, een gezonde portie lef en hart voor de zaak die als geen ander weten hoe ze hun gasten in de watten moeten leggen.

De mbo-opleiding Excellente hospitality biedt een exclusief, drie jaar durend programma op niveau 3 voor twintig excellerende studenten. Het beste van de bestaande mbo-opleidingen Zelfstandig werkend gastheer/ -vrouw en Zelfstandig medewerker Leisure & Hospitality wordt hierin gecombineerd. Samen met het bedrijfsleven ontwikkelt Gilde Opleidingen de komende maanden een hoogwaardig programma dat aansluit bij de praktijk. “Theorie gecombineerd met uitdagende modules, workshops, projecten en stageopdrachten, verzorgd door excellente docenten en bedrijven. En aangezien Limburg een grensregio is en er veel Duitsers in onze provincie verblijven, besteden we veel aandacht aan de Duitse taal”, zegt André Duijghuisen, directeur Hospitality & Wellness van Gilde Opleidingen. De studenten zijn straks breed inzetbaar in de wereld van hospitality. “In de horeca kunnen ze het verschil maken in de bediening, de receptie en de begeleiding van gasten. In de recreatie- en vrijetijdsindustrie kunnen ze hun talent inzetten bij het entertainen van gasten en het organiseren van evenementen.”

Bij goed gevolg kunnen de beste studenten direct aan de slag bij een van de deelnemende bedrijven, waaronder Van der Valk Hotel en Holland Casino in Venlo en Ria Joosten Catering & Evenementen. “Het vinden en houden van vakbekwame gastheren en -gastvrouwen wordt steeds lastiger. Veel jongeren zien werken in de horeca nog als een bijbaan en niet als een beroep. Daarbij stelt de gast steeds hogere eisen. En dus is het goed dat Gilde Opleidingen met deze nieuwe opleiding start”, vertelt directeur Han van der Eijk van Van der Valk Hotel Venlo.