FC Horeca Bokaal 2016 bij Friesland College

FC Horeca Bokaal 2016 bij Friesland College

04-04-2016

Het Friesland College organiseert wederom een succesvolle editie van de FC Horeca Bokaal. De jaarlijkse wedstrijden werden dit jaar voor de veertiende keer georganiseerd. In totaal waren er vijftien categorieën, waaronder de nieuwe categorie: cocktails.

172 studenten van niveau 1 tot niveau 4 namen deel aan vakwedstrijden. Het is uniek dat ook de entreeopleidingen volledig meedraaien in de wedstrijden. Met veel precisie probeerden de leerlingen de gerechten zo mooi mogelijk te maken, soms individueel maar soms ook in groepen. Elke categorie werd beoordeeld door een vakkundige jury.

Er is één persoon die de beker in handen krijgt: de FC Horeca Bokaal. Patrick Matitawaer, eerstejaarsstudent Zelfstandig Werkend Kok, is deze topper en daarmee de winnaar van de hele wedstrijd. “Ik had dit helemaal niet verwacht, ik sta helemaal perplex” aldus de winnaar.

Krista Jansen, opleidingsmanager van de Middelbare Hotelschool Friesland licht de organisatie van de FC Horeca Bokaal verder toe: “We willen deze vakwedstrijden uitbreiden en dit jaar maken we hiermee een start. Het heet nu nog FC Horeca Bokaal, maar die naam veranderen we waarschijnlijk in de toekomst.”