Evenement ‘Wijs in Werk’ voor samenwerking en vernieuwing in het horecaonderwijs

Evenement ‘Wijs in Werk’ voor samenwerking en vernieuwing in het horecaonderwijs

19-04-2016

Afgelopen maandag 18 april vond het evenement ‘Wijs in Werk’ plaats in World Hotel Wings Rotterdam. Ruim 80 deelnemers waaronder studenten en medewerkers van leerbedrijven en ROC's dachten samen na over samenwerking en vernieuwing in het horecaonderwijs. Een initiatief van de Regio Klankbordgroep Zuid-Holland dat SVH vanuit HorecaVakPunt van harte ondersteunt. “Het is belangrijk om mét studenten te praten, in plaats van over studenten”, aldus Jan Willem Mans, manager van de sectorkamer SBB.

Deelnemers starten met workshops over het horecaonderwijs van de toekomst. Waaronder ‘Kruip in de huid van een ander’, waarbij deelnemers op laptops aangaven hoe ze over elkaar dachten. En een workshop waarin gemengde groepen deelnemers met elkaar werken aan hun ‘Droomopleiding’.De lunch volgde en hierna gaven de deelnemers elkaar feedback over de verschillende vormen van begeleiding in horecaonderwijs.

De voorzitter van Regio Klankbordgroep Zuid-Holland is te spreken over de dag: “Wij zijn super blij met de grote opkomst en zullen de uitkomsten zeker gaan delen met alle betrokken partijen van het horecaonderwijs. We denken nu al na over een vervolg op dit event.”

De nieuwe inzichten en uitkomst van de workshop zijn onder andere: wederzijds respect, een goede sfeer op school, kleine lesgroepen, een goede intake die ongemotiveerde studenten voorkomt en meer tijd voor BPV-opdrachten zijn essentieel voor goed onderwijs. Het was een dag vol dynamiek en samenwerking om te komen tot beter horecaonderwijs. Een geslaagde dag, waarop is gebleken dat met elkaar in gesprek gaan een beter resultaat oplevert dan over elkaar spreken. Blijf op de hoogte via wijsinwerk.nu of bekijk de foto-impressie van het evenement.