Erkenningsprijs SBB voor leerbedrijf Preston Palace

Erkenningsprijs SBB voor leerbedrijf Preston Palace

28-06-2016

Op 28 juni zijn de leermeesters van Preston Palace, het all-in hotel en uitgaanscentrum in Almelo, in de prijzen gevallen. Ze hebben de erkenningsprijs van het SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) mogen ontvangen.

Bij SBB werken Beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. SBB heeft in totaal 400.000 stageplekken, daarvan zijn er 20.000 in de horeca. SBB is sinds augustus verantwoordelijk voor de erkenning én de kwaliteit van leerbedrijven.

Sinds 2011 is Preston Palace een leerbedrijf en daar leiden ze zeer intensief MBO-studenten op. ‘Het biedt kansen aan studenten om het geleerde in praktijk te brengen, uit te blinken, het verschil te maken en daarmee kans te maken op een leuke baan’, aldus de directeur, die tevens de eerste leermeester van Preston Palace is.

De leermeesters begeleiden studenten tijdens heel diverse stages. ‘Van front- tot back-office, van horeca tot facilitair, van marketing tot keuken, van animatie tot de afdeling techniek & onderhoud.’ Bij Preston Palace werken meer dan 500 werknemers, waaronder 40 erkende leermeesters en tientallen stagiair(e)s.