De Lekkerste school van Nederland 2016

31-05-2016

Vandaag vindt op Rijn IJssel Vakschool Wageningen de wedstrijd om de titel Lekkerste school van Nederland 2016. Verschillende vmbo- en mbo-scholen doen mee en van iedere school strijden drie leerlingen en een coach om de titel. Voor het vmbo- en mbo wordt een prijs uitgereikt.

Het team krijgt 4,5 uur de tijd om gezamenlijk een showstuk en diverse brood- en banketproducten te maken. In de producten moeten één van de twee thema’s Olympische Zomerspelen of Jeugdvakwedstrijden 55 jaar terug te zien zijn.  Om ca. 18.30 uur wordt bekend gemaakt welke vmbo- en mbo-school gewonnen hebben. Ook wordt er één school namens de Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemersvereniging de ‘Goed op Weg Prijs’.

De wedstrijd wordt iedere vijf jaar georganiseerd en de winnaar mag zich vijf jaar lang de ‘Lekkerste school van Nederland’ noemen. Vijf jaar geleden werd de wedstrijd gewonnen door Rijn IJssel Vakschool Wageningen, daarom vindt de wedstrijd dit jaar op het Rijn IJssel plaats.

Onder de deelnemers zijn zowel vmbo-scholen als mbo-scholen:

Horeca Vakschool Rotterdam, De Rooi Pannen, Edison College, Hubertus Vakschool, Gerrit Komrij College, Friesland College, Zadkine College, ROC van Amsterdam, Rijn IJssel Vakschool Wageningen, Graafschap College, Summa College en ROC van Nijmegen.