Beste kok, hotelreceptionist en gastvrouw van het Nederlands mbo

Beste kok, hotelreceptionist en gastvrouw van het Nederlands mbo

21-03-2016

Van 17 tot en met 19 maart vond de finale van Skills Heroes 2016 plaats, het landelijke kampioenschap hotelreceptionist, gastheer/-vrouw en kok voor jonge vakmensen in het mbo. Tijdens de vakwedstrijden zijn hotelreceptionist Daan van Splunteren van ROC van Amsterdam, gastvrouw Anne Nijhoff van het mbo Amersfoort/Hotelschool en kok Nick de Jong van De Rooi Pannen uitgeroepen tot de beste in hun vakgebied.

De finale van Skills Heroes 2016 vond plaats in RAI Amsterdam. Verdeeld over 29 categorieën stonden in totaal 157 mbo-leerlingen in de nationale finale. Het doel van deze vakwedstrijden is aanstormend vaktalent een podium te geven en het middelbaar beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.

De hotelreceptionisten namen onder andere telefonische reserveringen aan, checkten gasten in, beantwoordden vragen en checkten gasten uit. Ook handelden ze klachten af. De koks, gastheren en gastvrouwen verzorgden een driegangendiner.

Meerdere winnaars kunnen zich plaatsen voor een volgende uitdaging: EuroSkills 2016, het Europees kampioenschap. Dit event vindt plaats van 1 tot en met 3 december in het Zweedse Göteborg. Zo’n 500 Europese jongeren tot 25 jaar nemen het daar op tegen vakgenoten uit 30 landen. Vóór 1 april wordt bekendgemaakt welke Nederlandse winnaars naar het EK gaan.