27 geslaagden Cas Spijkers Academie behalen titel SVH Gezel Meesterkok

27 geslaagden Cas Spijkers Academie behalen titel SVH Gezel Meesterkok

27 geslaagden Cas Spijkers Academie behalen titel SVH Gezel Meesterkok

Dinsdag 13 juli vond de uitreiking plaats van een nieuwe lichting SVH Gezel Meesterkoks. In totaal ontvingen maar liefst 27 geslaagden van de Cas Spijkers Academie (CSA) vorige week dinsdag hun diploma, waarvan 18 studenten van de CSA Breda en 9 van de CSA Twente. Deze jonge talenten mogen zich nu officieel en vol trots SVH Gezel Meesterkok noemen! 

Tot dusver waren er alleen Gezellen afgestudeerd via de Sterklas, een initiatief van de Nederlandse SVH Meesterkoks. Samen met de Sterklas behoort de Cas Spijkers Academie tot de hoogste culinaire vakopleidingen in Nederland. Om het diploma van SVH Gezel Meesterkok te kunnen behalen, is het daarom een vereiste om de mbo niveau 4 opleiding tot Gespecialiseerd Kok te hebben afgerond aan de Sterklas of de Cas Spijkers Academie. Deze twee topopleidingen zijn allround op het culinaire vlak en bieden voor zowel de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent, als voor horecabedrijven in het hogere segment, een schitterende kans. Beide opleidingstrajecten staan daarbij onder leiding van een SVH Meester en worden afgesloten met de SVH Gezel Meesterproef.

‘De afgelopen jaren hebben de docententeams van de Cas Spijkers Academie zich vastgebeten in de eisen die SVH stelt aan de opleiding tot Gezel Meesterkok’, aldus Ricardo Eshuis, directeur van SVH. Eshuis vervolgt: 'Naast aanvullende branchediploma’s zoals SVH Sociale Hygiëne, SVH Leermeester en SVH Wijn 2, geldt als onderdeel van het traject tot SVH Gezel Meesterkok ook de verplichting dat je tijdens je opleiding aantoonbaar ten minste 13 masterclasses moet hebben gevolgd van SVH Meesters. De Proeve van Bekwaamheid, aan het einde van de opleiding, wordt dan ook beoordeeld door meerdere SVH Meesterkoks. De Cas Spijkers Academie heeft alle eisen in het opleidingsprogramma ingepast en dat heeft geleid tot de eerste diplomering van maar liefst 27 geslaagde SVH Gezel Meesterkoks! De diploma-uitreiking van de CSA Nijmegen volgt in september, dus dan komen er nog meer SVH Gezellen in Nederland bij!’

SVH Gezel Meestertitel
De SVH diplomapiramides gaan van laag naar hoog, met de SVH Meestertitel als hoogste graad van vakbekwaamheid. Tussen eind mbo en de SVH Meestertitel zit echter een kloof. Om deze kloof te dichten, is de route Leerling-Gezel-Meester ontwikkeld. De titel SVH Gezel is daarmee een opstap naar de SVH Meestertitel. De branche gaf aan behoefte te hebben aan dit soort hoog gekwalificeerde medewerkers. Tot nu toe hebben alleen SVH Gezel Meesterkoks dit diploma kunnen behalen, maar ook voor andere SVH Meestertitels worden nu Gezelopleidingen opgezet. Op deze manier hoopt SVH de kloof te dichten, de vakbekwaamheid in de horeca te vergroten en het behalen van de uiteindelijke SVH Meestertitel toegankelijker te maken en te stimuleren. Kijk voor een overzicht van de SVH Gezel Meesterkoks op www.svhmeestertitels.nl.