Medewerker fastservice

Het woord ‘fast’ zegt het al. In de fastservice draait het allemaal om ‘snel’. Mensen komen voor hun plezier snel even iets eten of drinken, en gaan daarna snel weer weg. Je kunt daarbij denken aan McDonald’s of Burger King, maar ook aan een broodjeszaak, pannenkoekenrestaurant, ijssalon of een keten met Italiaans menu’s, zoals Vapiano. Binnen die tijd moeten zij een goede ervaring beleven en het liefst zo snel mogelijk weer terugkomen. Dit betekent dat het eten, drinken en de service echt van kwaliteit moet zijn! Van een Medewerker fastservice wordt dan ook veel verwacht. Je verwelkomt de gasten, neemt hun bestellingen op, je maakt de bestelling klaar en je rekent af. Je moet dus een alleskunner zijn. Je moet goed tegen drukte kunnen en dan ook gewoon gezellig en vriendelijk blijven. Je werkt lekker snel en pakt alles aan.

De ideale Medewerker fastservice

De ideale Medewerker fastservice werkt op een plek waar het dagelijks druk is. Dat is goed, want dat betekent dat de gasten er graag komen. Als de ideale Medewerker fastservice blijf je ook tijdens drukte vriendelijk én snel. Je houdt het overzicht en zorgt dat mensen niet te lang hoeven wachten. Als je leidinggevende bent, moet je tegelijkertijd je team kunnen aansturen. Daarvoor moet je goed kunnen organiseren en plannen. Als je genoeg ervaring hebt opgedaan, is de fastservice bovendien een prima branche om je eigen zaak te openen.

Medewerker fastservice

Je verwelkomt de gasten, neemt hun bestellingen op, maakt de bestelling klaar en rekent af. Je moet dus een alleskunner zijn. De Medewerker fastservice kan op basis van ervaring en scholing verticaal doorstromen naar de functie van 1e Medewerker fastservice of horizontaal naar de functie van Gastheer/-vrouw of Kok.

Haal meer uit jezelf als Medewerker fastservice!

Ontwikkel je tot:

1e Medewerker fastservice

Naast je gewone werkzaamheden als Medewerker fastservice geef je leiding aan een kleine groep medewerkers. Je ondersteunt de bedrijfsleider bij het begeleiden van nieuwe medewerkers en leerlingen. Je bent verantwoordelijk voor de levering van bijvoorbeeld ingrediënten of promotiemateriaal. Ook let je erop dat de rest van het personeel zich aan de regels houdt. Als 1e Medewerker fastservice kun je door scholing en ervaring verticaal doorstromen naar Bedrijfsleider fastservice of Manager/ondernemer fastservice. Horizontaal kun je doorstromen naar Gastheer/-vrouw, Kok, Zelfstandig werkend kok of Bartender.

Manager/Bedrijfsleider fastservice

Als Bedrijfsleider fastservice ondersteun je de Manager/ondernemer fastservice en ontwikkel je samen met hem of haar plannen, bijvoorbeeld voor het behalen van meer omzet. Je geeft leiding aan het personeel en zorgt dat het bereiden van de gerechten op de juiste manier gebeurt. Hiervoor ben jij dus op de hoogte van alle voorschriften. Je weet goed met drukte om te gaan en als er een probleem is, los jij het op.