Horecaondernemer/-manager

Manager/ondernemer horeca

Manager/ondernemer horeca

Als ondernemer of manager in de horeca geef je leiding aan de medewerkers van een horecaonderneming. Dat kan een hotel, café, restaurant, club, cateringbedrijf enzovoorts zijn. Het kan je eigen onderneming zijn, maar je kunt ook leiding geven in een zaak van iemand anders. Jouw taak als manager of ondernemer is het personeel motiveren, terwijl je zelf ook meedraait. Je zorgt dat het bedrijf winst maakt, dat de sfeer goed is én dat alle regels en voorschriften worden nageleefd.

Karaktereigenschappen

De ideale ondernemer in de horeca weet alles af van bedrijfsvoering. Denk aan personeelsbeleid, financiën, marketing en verkoop. Het draait daarbij niet alleen om kennis, maar ook om inzicht. Bij jou moet onmiddellijk een lampje gaan branden als je ziet dat iets beter kan. De ideale ondernemer is dan ook een creatief persoon, die altijd bezig is met de vraag hoe het bedrijf beter kan worden. Hierbij stuur je het personeel aan en motiveer je ze om mee te denken en te werken. Houd er rekening mee dat je geen vaste werktijden hebt en eigenlijk altijd bezig bent met de zaak. Hier krijg je voor terug dat je zelf alle keuzes mag maken en de zaak precies zo mag inrichten als jij dat wilt.

Opleidingen en trainingen

Werken als manager/ondernemer?

Wil jij weten of werken als manager/ondernemer iets voor jou is? Ontdek of dit jou passie is voor de horeca.

Volg de e-learning