Gastronoom/sommelier
Gastronoom/sommelier
Gastronoom/sommelier
Als gastronoom of sommelier werk je bij kleine specialistische horecabedrijven of luxe restaurants. Je geeft adviezen aan gasten over wijn-spijscombinaties. Je werkt over het algemeen zelfstandig waarbij je veel verantwoordelijkheden hebt. Jij bent de aangewezen persoon als het om wijnen, dranken en spijzen gaat.
Persoonlijke eigenschappen
In dit beroep is het belangrijk dat je goed naar de wensen en behoeften van de gasten luistert. Alle adviezen die jij aan hen geeft zijn gebaseerd op hun voorkeuren. Je hebt een groot doorzettingsvermogen, omdat je altijd de beste service wilt verlenen aan gasten. Hierbij verricht je extra krachtinspanning en weet je het hoofd boven water te houden tijdens drukke tijden. Je moet op een nette en sociale manier kunnen communiceren. Dit omdat je in luxe horecagelegenheden werkt. Tenslotte heb je een commerciële instelling. Je houdt goed het overzicht tussen kosten en baten en denkt mee met de groei van het bedrijf.

Opleidingen en cursussen

Gastronoom/Sommelier
- Prijs:
- Bekijk website
- Locaties:
- Tilburg
- Duur:
- 2 of 4 jaar
Werken in de bediening
Wil jij weten of de Bediening iets voor jou is? Test je basiskennis!